tattoo

Άντρες με tattoo. Γιατί μας αρέσουν;

Γιατί μας αρέσουν -στις περισσότερες από εμάς τουλάχιστον- οι άντρες με tattoo; Ξέρω πως η πρώτη απάντηση που θα σκεφτείς είναι ‘γιατί μας αρέσουν τα κακά παιδιά’. Και μπορεί αυτό να έχει λογική (ή τέλος πάντων κάποια περίεργη λογική που καταλαβαίνουμε εμείς οι γυναίκες) αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος.

Μπορεί τα tattoo να θεωρούνταν taboo μέχρι και πριν κάποια χρόνια, όμως πλέον είναι όχι μόνο μέσα στη μόδα, αλλά ακόμα και άνθρωποι με πολύ έντονα tattoo μπορούν κάλλιστα να δουλέψουν σε πολυεθνικές, κτλ., πετώντας το στίγμα του ‘φυλακόβιου’ από το παράθυρο. Στην Αγγλία, πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ένα tattoo ενώ στην Αμερική τουλάχιστον το 40% των millennials έχει επίσης ένα ή και περισσότερα tattoo.

Όμως ούτε αυτός είναι ο λόγος που αρέσουν στις γυναίκες τα tattoo των ανδρών, μιας και οι μόδες όπως ξέρουμε αλλάζουν συνεχώς και πολλές φορές μαζί τους και τα γούστα μας -ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τα παπούτσια σκοτώνω κατσαρίδα στη γωνία πριν κάποια χρόνια που τώρα ούτε να τα κοιτάξουμε δε μπορούμε;

Τι συμβολίζει ο πόνος του tattoo

Όσοι από εμάς έχουμε κάνει tattoo, μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ναι, πονάει. Πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία, μιας και είναι ανάλογα τον άνθρωπο και το σημείο. Το θέμα είναι ότι πονάει. Τι μας δείχνει λοιπόν ο πόνος, ειδικά σε εμάς τις γυναίκες; Το πόσο δυνατός είναι κάποιος.

Έλα μωρέ θα μου πεις, χαζές είμαστε; Όχι αγαπητή μου, και δεν το λέω εγώ. Μια ομάδα εξελεγκτικών βιολόγων βρήκε πως τα tattoo είναι ‘σημάδια’ για το πόσο δυνατός (ή ανθεκτικός) είναι κάποιος. Στις προβιομηχανικές κοινωνίες, το να κάνει κάποιος tattoo ήταν πολύ πιο επικίνδυνο και πολύ πιο επίπονο. Αυτό σήμαινε ότι μόνο αυτοί που είχαν πραγματικά εξαιρετικό ανοσοποιητικό σύστημα δεν πάθαιναν μόλυνση από το tattoo.

Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Ότι ελκυόμαστε από τους άντρες με tattoo γιατί υποσυνείδητα πιστεύουμε ακόμα πως αυτοί έχουν καλύτερη υγεία από τους άλλους, άρα είναι καλύτεροι υποψήφιοι για εμάς.

Η έρευνα για τα tattoo

Και για να μιλάμε με αποδείξεις, σου παρουσιάζουμε μια σύνοψη της έρευνας που έγινε πάνω στα tattoo και την ελκυστικότητα. Ποιο ήταν λοιπόν το πείραμα;

Οι δύο επιστήμονες πήραν φωτογραφίες από εννιά άντρες χωρίς μπλούζα, από τους οποίους κανένας δεν είχε tattoo. Στη συνέχεια έβαλαν έναν επαγγελματία να σχεδιάσει ένα tattoo στα μπράτσα των αντρών. 2584 γυναίκες και άντρες είδαν αυτές τις εικόνες και μετά τους ζητήθηκε να τους αξιολογήσουν στα εξής: ελκυστικότητα, υγεία, αρρενωπότητα, κυριαρχία, και επιθετικότητα. Οι γυναίκες επίσης έπρεπε να κρίνουν το πόσο καλός σύντροφος και πατέρας νόμιζαν ότι θα είναι ο καθένας από αυτούς.

Πάμε για τα αποτελέσματα; Ετοιμάσου να εκπλαγείς!

Οι γυναίκες αξιολόγησαν ότι οι άντρες με τα tattoo ήταν πιο υγιείς, αν και πολλές είπαν ότι ίσως να μην ήταν και τόσο καλοί πατέρες, πράγμα που οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι είναι επειδή το tattoo έχει σχέση με το υψηλό ρίσκο. Επίσης και οι άντρες αλλά και οι γυναίκες της έρευνας, συμφώνησαν στο ότι οι άντρες με τα tattoo έμοιαζαν πιο αρρενωποί, πιο κυρίαρχοι, και πιο… αγριεμένοι.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι τα tattoo έχουν δύο βασικές λειτουργίες: έχουν επιρροή στην γυναικεία προτίμηση αλλά λειτουργούν επίσης σαν αβαντάζ στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ των αντρών.

Μία ακόμα απόδειξη γιατί μας αρέσουν τα tattoo

Σε μια διαφορετική έρευνα, οι επιστήμονες αποφάσισαν να δουν και πάλι γιατί οι γυναίκες εκλύονται από τους… ζωγραφισμένους! Η απάντηση ήταν αρκετά απλή: πιστεύουν ότι έχουν υψηλότερη τεστοστερόνη. Και μάντεψε γιατί στις γυναίκες αρέσουν οι άντρες με υψηλότερη τεστοστερόνη; Σωστά! Γιατί πιστεύουμε πως θα είναι καλύτεροι παρτενέρ στις περιπέτειες… κάτω από τα σεντόνια.

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο και έχεις μια φίλη που τρελαίνεται για τα tattoo στους άντρες, τότε μοιράσου το μαζί της! Επίσης μην ξεχάσεις να μας κάνεις follow και like στα social media, όπως και subscribe στο κανάλι μας στο YouTube για να βλέπεις όλα μας τα τελευταία νέα, πρώτη. Τα λέμε ξανά, σύντομα!

Scroll to Top