Aυτό «το κάτι» που μάλλον θέλεις

Αυτό «το κάτι» που θέλεις λοιπόν ονομάζεται «ερωτική έλξη». και είναι οι έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις όταν βρίσκεις ένα άλλο άτομο «σεξουαλικά ελκυστικό».

Για κάποιους, αυτός ο ορισμός μπορεί να είναι πολύ απλός και για κάποιους πολύ σύνθετος… Σίγουρα όμως η ερωτική έλξη δεν είναι μόνο ένας ορισμός.. Η Ερωτική έλξη είναι επίσης ένας βασικός «υποκινητής» βιβλίων, ταινιών, παραμυθιών και δε συμμαζεύεται!πως αυτό του «Ρωμαίου και την Ιουλιέτας» του Σαίξπηρ ή όπως αυτό του «Τιτανικού» του James Cameron.

Το κατά κόσμον «ελιξίριο της ζωής», σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας είναι μία σειρά βασικών βιοχημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν στο σώμα μας…

Τι προκαλεί όμως αυτές τις αντιδράσεις; Και για να το φέρω πιο πολύ στα μέτρα μας, το ερώτημα μας είναι, «Τι βρίσκουν ελκυστικό τελικά οι γυναίκες σε έναν άντρα;»

Το αντικείμενο αυτό, έχει μελετηθεί εκτενώς από επιστήμονες στο κομμάτι της ψυχολογίας και έχουν γραφτεί αμέτρητοι τόμοι για αυτό.. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο με τίτλο “Why Women Have Sex” της Cindy Menston, καναδής διδάκτορα Ψυχολογίας, τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός άντρα που ελκύει ερωτικά τις γυναίκες είναι τα παρακάτω.

Αυτό «το κάτι» που μάλλον θέλεις

            Το «φαίνεσθαι»

Αναφέρομαι φυσικά στην εξωτερική εμφάνιση.. Δεν είναι το παν σίγουρα αλλά μετράει… Ξέρω ότι εδώ αυτό είναι ένα θέμα το οποίο κατά καιρούς αλλάζει…. Αλλάζει κυρίως η αντίληψη  και τα “standards” που έχουμε ως άνθρωποι για το «ωραίο»…. Και πριν με πάρεις στο κυνήγι και μου πεις ότι σκέφτομαι επιφανειακά, θα πάρω μια βαθιά ανάσα και θα το πω για ακόμη μια φορά προτού το αναλύσω… Η εξωτερική εμφάνιση μετράει και εξηγούμαι παρακάτω.

«Από κορμί…. φωνάρα»

Μιλώντας για εξωτερική εμφάνιση, δεν θα μπορούσα να μην μην ξεκινήσω με το πλέον διαδεδομένο και για πολλούς κλισέ: Το σώμα…  «Άντρας με κοιλίτσα είναι σαν καραμελίτσα» λένε (και με συμφέρει εμένα αυτό το ρητό να σου πω την αλήθεια)… Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα, ένα αθλητικό και καλοδιατηρημένο σώμα,  υποδηλώνει «υγεία» και «καλή αναπαραγωγική ικανότητα». Επιπλέον είναι και.. «το μέγεθος που μετράει».. (μην είσαι πονηρή, δεν εννοώ αυτό που κατάλαβες).  Όμως σε συνδυασμό με ένα καλοσχηματισμένο σώμα, το ύψος του άντρα είναι ένα κατά κόρον “αρρενωπό” χαρακτηριστικό, το οποίο με την σειρά του προκαλεί το αίσθημα της ασφάλειας σε μια γυναίκα και το συναίσθημα αυτό, την διεγείρει περισσότερο… 

Το sexiness έχει πρόσωπο

Μιλώντας για sexy χαρακτηριστικά σε ένα ανδρικό πρόσωπο, σίγουρα πάει το μυαλό μας σε έντονες γωνίες, έντονα κόκκαλα προσώπου και γενικότερα μια πολύ «αρσενική φάτσα» τέλεια συμμετρική που ξεχειλίζει από «ανδρισμό». Τέτοια πρόσωπα βλέπουμε συνήθως σε άντρες μοντέλα από φωτογραφίσεις και διαφημιστικά για ανδρικά αρώματα… 

Αυτός ο τύπους προσώπου, δημιουργείται λόγω περισσότερης τεστοστερόνης.. Σύμφωνα λοιπόν με την βιβλιογραφία, ένα τέτοιο «συμβατικά όμορφο»  πρόσωπο, σηματοδοτεί έναν υγιή άνδρα καθώς επίσης και την ικανότητα του να πετυχαίνει και να ανταγωνίζεται άλλους άντρες.

Από την άλλη βέβαια, ποιος είπε ότι είμαστε όλοι συμβατικοί; Πρέπει να έχεις στο πρόσωπο του τις γωνίες του Κωνσταντίνου Αργυρού για να μας αρέσει ο άλλος; Χμμ Δε νομίζω… Άσε που τις τελευταίες δεκαετίες το πρότυπο αλλάζει και ως ελκυστικό θεωρείται ένα πιο «γλυκό» πρόσωπο.. Άρα λοιπόν, το σέξυ είναι υπόθεση υποκειμενική. 

Το «είναι» το θέλεις;

Καλή η εξωτερική εμφάνιση. Αν όμως ο άλλος είναι πρίγκιπας εμφανισιακά και όταν σου μιλήσει μεταμορφώνεται σε βάτραχο, δε λέει και τόσο… Βασικά δε λέει καθόλου.. Ο εσωτερικός κόσμος λοιπόν είναι το σημείο κλειδί σύμφωνα με το οποίο θα πας παρακάτω. Είναι αυτό που θα σε τραβήξει σαν μαγνήτης επάνω του… Γιατί;   E, γιατί όσο να ναι θα δώσει ποιότητα αλλά και θα τον ανεβάσει αυτόματα στα μάτια σου… Άσε με να σου εξηγήσω.

   Η φωνή του

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση της επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων..

Σκέψου όμως τις υπόλοιπες φορές που άκουσες την φωνή κάποιου σε ένα τηλεφώνημα που έκανες και την βρήκες sexy χωρίς να έχεις δει τον άνθρωπο. Ή σκέψου σε μια ραδιοφωνική εκπομπή τον παρουσιαστή που βρήκες υπέροχη την φωνή του χωρίς να τον έχεις δει, ή σε κάποιο φωνητικό μήνυμα που σου έστειλε το αγόρι που μιλάτε από το Instagram και δεν έχει πολλές φωτογραφίες στο προφίλ του για να τον «σκανάρεις»… Ο τόνος της φωνής του, το χρώμα, το ποσό αργά ή γρήγορα σου μιλάει, (ανάλογα την περίσταση φυσικά).. 

Σύμφωνα λοιπόν με μελέτες μία «βαθιά» αντρική φωνή είναι πολύ πιο ελκυστική από μία πιο «λεπτή» φωνή.. Σε ένα πρώτο ραντεβού, και ακόμα και στην πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ, ή που θα σε πάρει τηλέφωνο για να σου πει ότι του έλειψες, νομίζω η φωνή του σίγουρα θα παίξει τον ρόλο της… Δε νομίζεις;

Αυτό το “κάτι” στον τρόπο που κινείται

Σύμφωνα λοιπόν με την βιβλιογραφία, οι κινήσεις ενός ατόμου, εξαρτώνται από την δύναμη και τον έλεγχο των οστών και των μυών του. Η ικανότητα δηλαδή να κινείται με συντονισμένο τρόπο, ιδιαίτερα μέσω επαναλαμβανόμενων κινήσεων όπως το περπάτημα ή ο χορός, αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το πως βλέπουμε κάποιον. Σίγουρα, το να το να έχει βρε παιδάκι μου μία «ευχέρεια» στις κινήσεις του να μην είναι «αγγούρι» εντελώς. Άσε που την ευχέρεια αυτή στις κινήσεις του κατά πάσα πιθανότητα θα την έχει και στο κρεβάτι..

H Sexy Προσωπικότητα

Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος. Νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι όλα τα λεφτά.. Και όχι μόνο σε εμάς τους άντρες αλλά σε όλους τους ανθρώπους.. Τι πιο σέξι και πιο ελκυστικό από μία ωραία προσωπικότητα; 

Από το πρώτο κιόλας στάδιο της γνωριμίας σας μπορείς να δεις τι τύπος είναι Έχει προσωπικότητα; Προφανώς βέβαια την προσωπικότητα ενός ανθρώπου δεν μπορείς να την καταλάβεις στα πέντε πρώτα λεπτά της γνωριμίας σας, ωστόσο η πρώτη εντύπωση θα ανάψει και την πρώτη «σπίθα» ανάμεσά σας. 

Να προσθέσω κάπου εδώ ότι αν είναι λίγο «αγγούρι» στις φυσικές κινήσεις του ο άλλος δεν πειράζει και τόσο αλλά δεν τον θέλουμε και «αγγούρι» στην προσωπικότητα..

Αυτό «το κάτι» που μάλλον θέλεις

Τα βασικότερα χαρακτηριστικά μίας σέξι προσωπικότητας σύμφωνα με την επιστήμη, είναι σίγουρα η αυτοπεποίθηση του (πάντα με σεβασμό) και η «καλλιέργεια» του.. 

Που πας όμως χωρίς το χιούμορ;; Λογικά δεν πας και πολύ μακριά, γιατί το καλό χιούμορ αποτελεί σημάδι ευφυΐας για έναν άνθρωπο. «Το ευφυές» είναι αδιαπραγμάτευτα sexy και προφανώς λοιπόν, το χιούμορ αναφέρεται και ως ένα από τα top χαρακτηριστικά μιας απόλυτα sexy προσωπικότητας..

Συνοψίζοντας λοιπόν, καταλήγουμε στο ότι δεν θεωρούνται για όλους ελκυστικά τα ίδια χαρακτηριστικά σε έναν άντρα.. Αυτό είναι και το ενδιαφερον… Σκέψου για παράδειγμα τότε που είδες έναν τύπο που σου άρεσε τόσο πολύ και μιλούσες συνέχεια στις φίλες σου για αυτόν αλλά σύμφωνα με το δικό τους γούστο ο τύπος ήταν χάλια… Ε σίγουρα θα σου έχει συμβεί…. Είχε ρε παιδάκι μου ο άλλος αυτό “το κάτι” που δεν μπορείς να το εξηγήσεις και πολύ πολύ. Εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζεται κιόλας… Άλλωστε όσοι “κανόνες” για το τι θεωρείται “σεξυ” υπάρχουν, θα υπάρχουν και άλλες τόσες εξαιρέσεις..

Scroll to Top