δεν του σηκώνεται

Δεν του σηκώνεται;

Φίλη LadiesOnlyτισσα, έφτασε έντρομη και αγανακτισμένη στα DMs

Ακόμη μια βραδιά είχε λήξει άδοξα. Ο μικρός φίλος του καλού της δεν θέλησε ποτέ να συνεργαστεί, όσο κι αν εκείνη προσπάθησε. Με ό,τι κουράγιο της είχε απομείνει, έγραψε απογοητευμένη τον προβληματισμό της και πάτησε το κουμπί της αποστολής: 

«Γιατί ενώ δεν είναι πρωτάρης δεν του σηκώνεται μαζί μου… σώζεται η κατάσταση;»

Αρχικά, φίλη, να σου πω ότι υποθέτω πόσο άσχημα μπορεί να νιώθεις. Δεν είσαι η πρώτη που ακούω να έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα. Είσαι, όμως, η πρώτη που πήρε το θάρρος να μοιραστεί μαζί μας ένα τόσο ευαίσθητο και προσωπικό θέμα.

Το εκτιμούμε εδώ στην ομάδα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να σου δώσουμε τα φώτα μας. Όπως, άλλωστε, ήδη κάνουμε καιρό τώρα εδώ, εδώ και εδώ

Το ότι –όπως εσύ λες– δεν… του σηκώνεται δεν σχετίζεται με το αν είναι ή δεν είναι πρωτάρης και ΦΥΣΙΚΑ δεν σχετίζεται με εσένα –με το πόσο καυτή ή ελκυστική είσαι στα μάτια του.

Δεν του σηκώνεται και είναι θέμα υγείας… 

δεν του σηκώνεται υγεία

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο λόγους. Οι βιολογικοί λόγοι σαφέστατα και πρωτοταστούν. Αν ο φίλος σου έχει σακχαρώδη διαβήτη, δεν προσέχει το σώμα μου ή ακολουθεί έναν τρόπο ζωής που οδηγεί τις ορμόνες του σε ένα διαρκές roller coaster, μπορείτε να σταματήσετε να αναζητάτε την αιτία του προβλήματός του. Η αιτία είναι μπροστά στα μάτια σας. Αυτό που πρέπει πια να αναζητήσετε είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. 

Δεν του σηκώνεται και είναι θέμα ψυχολογίας…  

δεν του σηκώνεται ψυχολογία

Από την άλλη, μπορεί ο φίλος να χαίρει άκρας υγείας, όμως, να μην έχει ηθικόν ακμαιότατον. 

Οι ψυχολογικοί παράγοντες παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στις άχαστες και επιτυχημένες στύσεις. Το στρες, το άγχος και η ανησυχία αποτελούν, όπως καταλαβαίνεις, τους μεγαλύτερους εχθρούς ενός άνδρα. Φαντάζομαι πως ούτε εσύ θέλεις ή μπορείς να κάνεις σεξάκι, όταν η ψυχολογία σου είναι στο πάτωμα. 

Άρα, λογικό δεν είναι να μην θέλει ή  να μην μπορεί να κάνει σεξάκι, τις ημέρες που η δική του ψυχολογία είναι στο πάτωμα;

Δεν του σηκώνεται και γι’ αυτό φταίει η κοινωνία… 

δεν του σηκώνεται κοινωνία

Εικάζω, βέβαια, πως εσύ δεν μιλάς απλά για κάποιες μέρες, ώστε να το ρίξουμε στην ψυχολογία. Πόσο καιρό να ‘ναι στα down του και να μην μπορεί ανέβει high; Κάτι άλλο θα ‘ναι. 

Λες να ‘χει να κάνει με τη σχέση σας; Λες να υπάρχουν μικρές ή μεγάλες συγκρούσεις, που δεν του επιτρέπουν να χαρεί ακόμη και τις καλύτερες στιγμές σας; Λες να παλεύει να σου δείξει ότι «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ και είμαι ένας ΆΝΤΡΑΚΛΑΣ με τα όλα του» και η τόση εσωτερικευμένη πίεση να τον κάνει τελικά να μην μπορεί; 

Όλα αυτά θα τα βάλω σε μια ομάδα μόνα τους και θα τα πω «κοινωνικούς παράγοντες».   

Τι να κάνεις όταν δεν του σηκώνεται 

δεν του σηκώνεται αντιμετώπιση

Μάθαμε, λοιπόν, τι περίπου μπορεί να φταίει. Και όσα σου είπα είναι 100% έγκυρα, γιατί τα διάβασα σε έρευνες. Άσε που τα ξέρω κι από πείρα. Γιατί, ως άντρας, έχω κι εγώ τις στύσεις μου και ξέρω καλά πώς λειτουργούν. Μπορώ, λοιπόν, να σου επιβεβαιώσω ότι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, όντως ΔΕΝ έχω στύσεις και δεν «σηκώνομαι» ούτε εγώ, αλλά ούτε η γειτονιά στο πόδι –διότι δεν γίνονται αχαλίνωτα σεξάκια.

Βέβαια –μεταξύ μας αυτά κι ο θεός να με φυλάει– έχω καταφέρει να μην τους αφήνω και πολύ να κοιμηθούν. Γιατί στο πλαίσιο των διαβασμάτων μου έχω ανακαλύψει όλους εκείνους τους τρόπους που μου επιτρέπουν να «σηκωθώ», σχεδόν κάθε φορά που όντως θέλω να «σηκωθώ».

Μεταδίδω τις γνώσεις μου στις σεξουαλικές μου συντρόφους και τα πράγματα πηγαίνουν πάντα εξαιρετικά. 

Γνωρίζουμε, από κοινού ότι το σεξ ξεκινάει πολύ πριν γίνει το πραγματικό σεξ. Έτσι, φροντίζουμε να μένουμε σε ένα διαρκώς παιχνιδιάρικο και flirty mood. Δοκιμάστε το, γιατί πιστεύω ότι θα δουλέψει και σε εσάς. Δες το μόνη σου, γιατί αν ξεκινήσω να περιγράφω εγώ τι τελικά συμβαίνει, όταν μπαίνουμε στο ψητό, θα αναστατωθώ.   

Έπειτα, έχω παρατηρήσει ότι αυτό που βοηθά πολύ είναι η ανοιχτή επικοινωνία. Παίζει να το χω πει περίπου έντεκα φορές στα τελευταία δέκα mails. Αλλά τι να κάνουμε… έτσι είναι. Επικοινωνήστε τις ανάγκες, τις ορέξεις και τις διαθέσεις σας. Και οδηγειθείτε στο κρεβάτι, όταν θα νιώσετε πως αυτές –δηλαδή οι ανάγκες, οι ορέξεις και οι διαθέσεις– συγκλίνουν. Αν δεν συγκλίνουν ποτέ, αυτό είναι ένα δείγμα ότι ίσως και να μην ταιριάζετε. Αν, τώρα, δεν υπάρχουν καν, ο καλός σου μπορεί να υπάγεται σε κάποιαν άλλη κατηγορία. 

Οι επιστήμονες Shamloul και Ghanem συνιστούν σεξολογική θεραπεία ή συμβουλευτική για άντρες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε έντονο βαθμό. Ο Rastrelli, από την άλλη, κάνει λόγο για φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορούν να δώσουν κάποια αχτίδα φωτός ή ολόκληρα φώτα ομίχλης στο σκοτάδι της ερωτικής σας ζωή. Φυσικά, ονόματα δεν θα πω, γιατί μιλάμε για χάπια και όχι για καραμέλες. 

Αν ο καλός σου δει πως μιλάμε για ένα μοτίβο και όχι για ένα μεμονωμένο περιστατικό, ας μιλήσει με τον γιατρό του και θα του το χορηγήσει εκείνος. 

Το θέμα, όμως, είναι τι θα κάνεις εσύ. Θα υπομείνεις; Θα επιμείνεις; Θα μείνεις; Θα φύγεις; Θα προσπαθήσεις; Θα συνεχίσεις να ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου; Θα χτίσεις λίγη αυτοπεποίθηση; Θα καταλάβεις πως δεν είσαι πάντα εσύ το πρόβλημα; 

Πολλά ερωτήματα και σύνθετες απαντήσεις. Φυσικά δεν μπορώ να τις δώσω όλες τώρα σε ένα mail. Τα λέμε, όμως, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, επομένως θα απαντηθούν με τον καιρό. 

Τις δίνουμε, επίσης, αναλυτικότατα, πληρέστατα, απλά και επιστημονικά στο ebook μας. 

Κάνε ένα κλικ εδώ, διάβασε και δες στην πράξη πως όσο πεσμένα κι αν είναι τα πράγματα, μπορούν να σηκωθούν! 


Επιστημονικές πηγές:

Rastrelli, G., Corona, G., Mannucci, E., & Maggi, M. (2011). Factors affecting spermatogenesis upon sexual and reproductive health. International Journal of Endocrinology, 2011.

Shamloul, R., & Ghanem, H. (2013). Erectile dysfunction. The Lancet, 381(9861), 153-165.

Scroll to Top