«Να μιλήσω στον νυν για τον κακοποιητικό πρώην μου;»

Οι Ladies & Ο Αλήτης #1

Αγαπητέ Αλήτη,

Μπαίνω απευθείας στο ψητό. 

Ο πρώτος μου σύντροφος, εκείνος με τον οποίο ολοκλήρωσα πρώτη φορά, εκείνος που πρωτοαγάπησα και πρωτοσυνδέθηκα ήταν κακοποιητικός. Ήμουν αφελής και δεν το καταλάβαινα… 

Σήμερα, όμως, ξέρω. 

Καταλαβαίνω πως η βίαιη συμπεριφορά του με στιγμάτισε. Ωστόσο, προχώρησα χωρίς να το μελετήσω παραπάνω, γιατί δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς… 

Σήμερα, είμαι μια άλλη και έχω μια εκπληκτική σχέση με έναν υπέροχο άντρα. Έναν άντρα με τον οποίο ζω εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο. 

Θέλω να του μιλήσω για τον πρώην κακοποιητικό μου σύντροφο, γιατί αυτό είναι ένα τραύμα μου και νιώθω πως πρέπει να το ξέρει. 

Δεν είναι ότι επηρεάζει την παρούσα σχέση μου ή την καθημερινότητα. Είναι, όμως, κάτι που έπαιξε ρόλο στο να γίνω αυτή που είμαι σήμερα. 

Γνωρίζοντάς τον καλά και επειδή έχουμε περάσει αρκετά μαζί, είμαι βέβαιη πως είναι έτοιμος να το μάθει και να με στηρίξει. 

Εσύ τι λες; 

Φιλικά,

H Πληγωμένη


Αγαπητή Πληγωμένη φίλη, 

Δεν έχω περάσει αυτό που πέρασες, αλλά έχω περάσει αυτό που πρόκειται να περάσει ο καλός σου. 

Που, να ξέρεις, χαίρομαι πολύ που βρήκες έναν καλό, γιατί αυτός σου αξίζει. 

Είχα μια σύντροφο, πριν 2 χρόνια, η οποία ήταν 5 χρόνια μεγαλύτερή μου. Εξαιρετική γυναίκα. Όμορφη, με ταμπεραμέντο, έξυπνη, με κοφτερό μυαλό και ευαισθησίες. 

Κάπως σαν εσένα υποθέτω. 

Ήταν μια υπέροχη ζωγράφος. Όχι πολύ γνωστή, αλλά αρκετά καλή που πιστεύω ότι μια μέρα θα είναι γνωστή σε όλους και με περηφάνια θα λέω πως κάποτε με συντρόφευσε και μου έκανε δώρο ένα όμορφο πορτραίτο, στο οποίο δεν βγήκα καν πολύ ωραίος, γιατί δεν πόζαρα όπως έπρεπε. 

Ένα πρωινό, καθώς πίναμε τον πρωινό μας καφέ στο μπαλκόνι μου εκμυστηρεύτηκε πως στο κοντινό παρελθόν είχε περάσει από τρεις σχέσεις, με τρεις απαράδεκτους άντρες, οι οποίοι δεν πήραν ούτε πορτραίτο, ούτε θέση στην καρδιά της –όπως εγώ– καθώς είχαν ένα κοινό κακό: Ήταν κακοποιητικοί. 

Μου εξήγησε πως είχε συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ανάμεσα στους καλούς άντρες, υπάρχουν και κάποιοι εντελώς μαλάκες άντρες και πως η ίδια το είχε ξεπεράσει. 

Οριακά δεν ήξερα τι να της πω, οπότε της άγγιξα το χέρι, ρούφηξα μια τζούρα από το τσιγάρο μου και απόφασισα να δείξω το ενδιαφέρον μου, ρωτώντας πώς κατάφερε να το ξεπεράσει. 

«Καλέ μου» μου είπε, «από ένα σημείο και μετά επιλέγεις ποιοι άνθρωποι θα σε επηρεάσουν. Θα μπορούσα να επηρεαστώ από τρεις άθλιους τύπους που με χαστούκιζαν, όταν ξυπνούσαν στραβά. Ή από την άλλη θα μπορούσα να επηρεαστώ από τον Βαν Γκογκ. Ε… Βαν Γκογκ διαλέγω εσένα». 

Θυμήθηκα την πιο ταλαντούχα μου κοπέλα με το μήνυμά σου, πληγωμένη μου φίλη. Και μαζί της, θυμήθηκα αυτήν τη φράση της, η οποία για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ερχόταν συνεχώς στο κεφάλι μου, όταν επέλεγα να μην επηρεαστώ από την ανθρώπινη κακία, η οποία έκανε τακτικές εμφανίσεις στη ζωή μου. Τι κι αν αυτή που την πρωτοδιατύπωση βρισκόταν πλέον σε άλλη χώρα, κυνηγώντας το όνειρό της. 

Εσύ, έμεινες μάλλον σε αυτήν τη χώρα, αλλά κυνήγησες το όνειρό σου, που υποθέτω πως ήταν να σταθείς δίπλα σε έναν άντρα, ο οποίος θα σου έδινε την αγάπη που σου αξίζει. 

Επέλεξες τον δικό σου Βαν Γκογκ. 

Σε χαίρομαι. 

Σε χαίρομαι, γιατί σου συνέβη κάτι άσχημο, αλλά δεν του επέτρεψες να σε ασχημύνει. 

Έχεις, λοιπόν, θάρρος και άλλα πολλά όμορφα στοιχεία μέσα σου. Τα οποία θα πάρεις μαζί σου στην επικείμενη κουβέντα, η οποία θα γίνει πάνω από δυο καφέδες ή δυο ποτήρια κρασί. 

Θα εξηγήσεις στον άνθρωπό σου με ευθύτητα και τόλμη τι σου συνέβη. Θα του πεις πώς ένιωσες. Θα του εξηγήσεις πώς νιώθεις τώρα. Και, αν θέλεις, θα του πεις πως είναι ο δικός σου Βαν Γκογκ και θα του δώσεις κι ένα γλυκό φιλί.

Ανάμεσα σε όσα μου λες, αναφέρεις πως αυτό που συνέβη δεν σε επηρεάζει σήμερα. Την ίδια, όμως στιγμή, λες πως έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση αυτού που είσαι. 

Ίσως, λοιπόν, να σε επηρεάζει πιο πολύ από όσο νομίζεις. Και για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν θα πρέπει να το αποκρύψεις . 

Άφησε στον άνθρωπο που σε αγαπά να δει τι σε έκανε κάποιος που δεν ήξερε να αγαπά. 

Το να αποκρύπτεις το τραύμα, το κάνει μεγαλύτερο. 

Ρίχνει πάνω στη σχέση σας ένα πέπλο μυστηρίου, το οποίο θολώνει την κατάσταση και δεν επιτρέπει τον έναν να δει καθαρά τον άλλο. 

Άφησε τον καλό σου να δει το μέσα σου. Άφησέ τον να έρθει κοντά. Άφησέ να σε αγαπήσει, όπως σου αξίζει να αγαπηθείς.

Δικός σου Lady,

Ο Αλήτης

Scroll to Top