πρώην

Όταν ο πρώην εισβάλλει στη σχέση με τον νυν…

Γεια σου κολλητή, 

Πώς μου είσαι; 

Στην προηγούμενη συνάντησή μας μιλήσαμε για εκείνον τον πρώην, ο οποίος καταλήγει να γίνει φίλος. 

Για αυτό και σήμερα θα μιλήσουμε για εκείνον τον πρώην που καταλήγει να γίνει αιτία χωρισμού με τον νυν. 

Στο υποσχέθηκα άλλωστε… 

Σου είπα ξεκάθαρα πως εσύ και ο πρώην σου μπορεί να τα πείτε, να τα συμφωνήσετε και να αποφασίσετε πως η σχέση σας πρέπει απλά να αλλάξει μορφή, αλλά όχι να τελειώσει. 

Σε προειδοποίησα, όμως, πως αυτό μπορεί να μην το δεχτεί ο νυν. 

Και να σου πω και κάτι; 

Αν δεν το χειριστείς σωστά, καλά θα κάνει και δεν θα το δεχτεί. 

Το παρελθόν, φιλενάδα, ανήκει στο παρελθόν. 

Και καλώς ή κακώς –δεν σε μαλώνω, αυτή είναι η αλήθεια– δεν μπορείς να το φέρνεις να συγκατοικήσει στο παρόν μαζί με εσένα και το νέο σου αγόρι. 

Στην πιο αστραπιαία σχέση που έκανα –γρήγορα ξεκίνησε και γρήγορα έληξε– η εισβολή του πρώην ήταν ίσως το γεγονός που με είχε απασχολήσει περισσότερο από κάθε τι άλλο, αν και ομολογουμένως τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολλά. 

Το κυριότερο; 

Δεν συγχρονίζονταν οι διαθέσεις μας. 

Γιατί εγώ ήμουν μονίμως κεφάτος και εκείνη μονίμως κατσουφιασμένη… 

Τη μια φορά στις τόσες που εκείνη ήταν πιο κεφάτη, να δεις που κάτι θα συνέβαινε και δεν θα είχα το κουράγιο να σηκωθώ από το κρεβάτι. 

Δεν θα πήγαινε το πράγμα… 

Γιατί παρότι και το σεξ μας ήταν υπερκομπλέ, ούτε κι εκεί υπήρχε συγχρονισμός. 

Για να γίνει σωστά θα έπρεπε να το κανονίσουμε μερικές μέρες πριν, να το βάλουμε στο πρόγραμμα και να βεβαιωθούμε πως καμιά στραβή δεν θα συμβεί.

Ένα Σαββατάκι που είχαμε πει να το κάνουμε, η καλή μου αντιμετώπισε ένα θεματάκι με το στομαχάκι της και ως καλός σύντροφος σεβάστηκα την όλη κατάσταση και της είπα να κοιμηθούμε. 

Το επόμενο πρωί ξύπνησα, φρόντισα να της φτιάξω ζεστό ρόφημα και μάλιστα –γιατί τόοοοσο καλή περίπτωση συντρόφου είμαι– επισκέφτηκα ένα κοντινό φαρμακείο, για να πάρω καλού-κακού τα απαραίτητα, σε περίπτωση που ο στομαχόπονος ερχόταν στην παρέα μας για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά. 

Όλα πήγαν καλά… 

Περάσαμε ένα πολύ ωραίο πρωί και ένα ακόμη πιο ωραίο απόγευμα κάπου έξω. 

Ήμασταν μόνο εγώ κι αυτή –χωρίς τον στομαχόπονο.

Επιστρέψαμε σπίτι, το κορίτσι ξεβάφτηκε κι εγώ έκανα ένα ντουζ. 

Με τα πολλά, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι και ξεκίνησα να την αγγίζω στο αν μη τι άλλο υπέροχο στήθος της, κάνοντας έκκληση για ζουζουνιές και έρωτες. 

ΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΑ! 

Μα πώς μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσαμε να σεξουαλιστούμε Κυριακή βράδυ; 

Τι δεν άκουσα, φίλη… 

Τα πάντα άκουσα πέρα από τις βαριές ανάσες μας, καθώς σεξάκι δεν έπαιξε ποτέ. 

Άκουσα, όμως, ότι καθόλου καλή περίπτωση συντρόφου δεν ήμουν τελικά, γιατί λέει είχα πάρα μα πάρα πολλή όρεξη για σεξ. 

Και τι καλά που ήταν τα πράγματα με τον Νικολάκη της που είχε χαμηλή τεστοστερόνη –αυτό το υπέθεσα εγώ– και ζητούσε ζουζουνιές μόνο μια φορά το δεκαήμερο… 

Με στενοχώρησε πολύ η εντύπωση που της δημιουργήθηκε για μένα. 

Γύρισα την πλάτη μου και της είπα καληνύχτα, αλλά επειδή μου άρεσε πολύ δεν άντεξα πολύ και τελικά ξαναγύρισα προς την πλευρά της και την αγκάλιασα για το υπόλοιπο της νύχτας. 

Πέσαμε για ύπνο, αλλά εγώ όλη τη νύχτα ένιωθα πως στο δωμάτιο δεν ήμασταν μόνο εγώ κι αυτή κι έτσι δεν κοιμήθηκα καθόλου καλά. 

Κοιτούσα γύρω μου, για να βεβαιωθώ πως δεν υπάρχει ένα τρίτο άτομο στο δωμάτιο… 

Σκεφτόμουν ότι ο Νικολάκης θα είχε εισβάλει πέρα από τη σχέση και στο δωμάτιό μας και θα χασκογελάει κρυμμένος σε κάποια γωνιά.

Ήθελα να της πω πολλά για αυτόν, αλλά φοβήθηκα ότι κάπου μαζί μας θα είναι και θα με ακούσει… 

Ήθελα να της εξηγήσω πως ο Νικολάκης δεν ήθελε πολύ σεξ, αλλά από όσο η ίδια μου είπε την υποτιμούσε πολύ, δεν της ετοίμαζε πρωινό και της μιλούσε άσχημα. 

Ο Νικολάκης δεν την φρόντιζε ούτε την έκανε να νιώθει ασφαλή…

Ο Νικολάκης το ένα και ο Νικολάκης το άλλο. 

Είχαμε, βλέπεις, κάνει πολλές κουβέντες για αυτόν που είχα αρχίσει να νιώθω πως σε αυτήν τη σχέση ήμασταν τρεις.

Τελικά δεν είπα τίποτα… 

Σε εκείνη τη φάση τουλάχιστον. 

Μια άλλη μέρα σε αντίστοιχο σκηνικό που συγκρίθηκα με τον Νικολάκη που δεν την έκανε να ζηλεύει, καθώς αυτός δεν είχε λέει τόσες πολλές φίλες όσες εγώ, κάθισα δίπλα της και αγγίζοντας το απαλό της χέρι προσπάθησα να της εξηγήσω κάποια πράγματα με ηρεμία. 

Πάνω κάτω της είπα πως αυτό που συνήθιζε να κάνει μονίμως ονομάζεται Τριγωνοποίηση και αποτελεί παράδειγμα ψυχολογικής χειραγώγησης… 

Οι ερωτικές σχέσεις συνάπτονται (συνήθως) μεταξύ δύο ανθρώπων –δύο σημεία, μια γραμμή.

Όταν οι δύο γίνουν τρεις, δημιουργείται ένα τρίγωνο.  

«Αν κάθε τι που κάνω εγώ περνάει από το φίλτρο του πρώην σου» της είπα, «τότε μπορείς να φύγεις από αυτήν την κατάσταση και να επιστρέψεις στην κατάσταση που βρισκόσουν όσο ήσουν μαζί του.» 

Και συνέχισα… 

«Αν πάλι κάθε τι που κάνεις εσύ περνάει από το φίλτρο του πώς θα αντιδρούσε με αυτό ο πρώην σου, τότε και πάλι ίσως να ήταν καλύτερα να γυρίσεις σε αυτόν.» 

Να σου πω κολλητή, πως βαθύτατα η τριγωνοποίηση δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος που την κάνει θέλει πράγματι να γυρίσει στο παρελθόν του. 

Αντιθέτως μπορεί να τον έχει τραυματίσει πολύ και να το σιχαίνεται. 

Η τριγωνοποίηση δείχνει απλά πως το άτομο δεν μπορεί να αποκολλήσει τις σκέψεις του από αυτό –δηλαδή από το παρελθόν και την κατάσταση που βίωνε σε αυτό.

Την ίδια στιγμή δείχνει πως το μέλος της σχέσης που επιτρέπει ή –αν θέλεις– «προσκαλεί» το παρελθόν του να έρθει στη σχέση, το κάνει μερικές φορές εντελώς σκόπιμα. 

Το άτομο αυτό ζει με την πεποίθηση πως μπορεί από τα υποκείμενα που πρωταγωνιστούν σε κάθε παρελθοντική, ερωτική εμπειρία του να πάρει στοιχεία χαρακτήρα, συνήθειες ή πράξεις, τα οποία θα μεταβιβάζει σε κάθε επόμενο, ερωτικό σύντροφο. 

Αλλά οι σχέσεις δεν λειτουργούν έτσι, φιλενάδα. 

Το πιο συχνό παράδειγμα τριγωνοποίησης που βιώνει μια γυναίκα και ίσως έχεις βιώσει κι εσύ, είναι το «η μάνα μου το μαγειρεύει καλύτερα»

Η καλύτερη απάντηση δίνεται με περίσση ψυχραιμία, αλλά είναι σκληρή και έρχεται σαν σφαίρα που θα σκοτώσει την ιδέα του πως μπορεί να σε χειραγωγήσει και να σε πλάσει σύμφωνα με τα «θέλω» του: «Εγώ το κάνω έτσι. Μπορείς την επόμενη βδομάδα να πας να στο φτιάξει». 

Δεν χωράει κανένας Νικολάκης, καμιά μάνα, κανένας και καμιά πρώην στην τωρινή σας σχέση. 

Εκτός κι αν η παρουσία τους είναι διακριτική και προσυμφωνημένη… 

Γιατί, όπως έχουμε πει ξανά και ξανά, το Τανγκό Θέλει Δύο.

Τα λέμε σύντομα… 

Μέχρι τότε στέλνω πολλά φιλιά,

Ο Αχιλλέας από την ομάδα του LadiesOnly

Scroll to Top