Άνδρας και γυναίκα σε κούνια μέσα στη θάλασσα

8 συμβουλές για τις τέλειες διακοπές με το αγόρι σου

Είναι πολύ πιθανό να έχεις κλείσει καλοκαιρινές διακοπές με το αγόρι σου και να μετράς αντίστροφα μέχρι τη μέρα που είναι να φύγετε. Από την άλλη, μπορεί τώρα να προσπαθείτε να τις προγραμματίσετε και, ενώ ανυπομονείς, η όλη σκέψη, ειδικά αν είναι οι πρώτες σας διακοπές μαζί, να σε αγχώνει λίγο.

Είναι απόλυτα λογικό, αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ, ώστε να σου δώσουμε τη λύση, πριν βρεθείς αντιμέτωπη με το πρόβλημα.

Πρώτα απ’ ‘ολα, χαλάρωσε και κοίταξε να το απολαύσεις, γιατί, όπως μπορείς να διαβάσεις και από τους ειδικούς, οι κοινές διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία να αφήσετε πίσω τα προβλήματα, να έρθετε πιο κοντά και να (ξανα)ερωτευτείτε!

Δύο ποτήρια με σαμπάνια στην παραλία

Επειδή, όμως, η τριβή πολλές μέρες και οι αναποδιές που σε όλους μας συμβαίνουν στα ταξίδια μπορεί να φέρουν εντάσεις, όπως μπορείς να διαβάσεις και σε σχετικό άρθρο, σου έχω συγκεντρώσει 8 τιπς για να κυλήσουν όλα όπως ονειρεύεσαι.

1. Οργανωθείτε όσο πιο νωρίς γίνεται

Με δουλειές και υποχρεώσεις αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Οι περισσότεροι κλείνουμε τις διακοπές μας σχεδόν τελευταία στιγμή. Παρ’ όλα αυτά, αν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε να καταλήξετε νωρίς σε ημερομηνίες ή/και προορισμό.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά η προσμονή είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Σκέψου εκεί που θα είναι Δευτέρα πρωί στη δουλειά, να θυμάται ότι έχετε κλείσει διακοπές μαζί και αυτή η σκέψη να του φτιάχνει ολόκληρη τη μέρα. Μετά θα σκέφτεται και σένα ολόκληρη τη μέρα…

2. Μην οργανώσεις τα πάντα μόνη σου

Η προσμονή γίνεται ακόμη πιο έντονη, όταν αφιερώνετε χρόνο μαζί για να βρείτε προορισμό, να κλείσετε διαμονή, να δείτε τις παραλίες που θα προτιμήσετε κτλ. Αν τα κάνεις όλα μόνη σου, του στερείς τη χαρά να συμμετέχει μαζί σου σε αυτή τη διαδικασία.

Άνδρας και γυναίκα καθισμένοι στην άμμο στην παραλία χαμογελούν.

Αλλά έστω ότι ο δικός σου βαριέται ή δεν προλαβαίνει να σε βοηθήσει με τον προγραμματισμό, καλό είναι να μην παραλείπεις να τον ενημερώνεις για ό,τι επιλογή σκέφτεσαι να κάνεις, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα περάσετε και οι δυο καλά και κανείς δε θα καταπιεστεί.

3. Και μαζί και χώρια

Το ταξίδι σας δεν είναι μόνο μια δραστηριότητα για να περάσετε καλά ως ζευγάρι, αλλά και για να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε από τη δουλειά και ό,τι άλλο περιμένουμε όλοι από τις διακοπές μας.

Έτσι, δεν είναι παράλογο, ειδικά αν έχετε κλείσει πολλές μέρες διακοπές, να περάσετε και λίγο χρόνο χώρια. Είτε επειδή ένα απόγευμα θέλεις να κοιμηθείς, ενώ το αγόρι σου να πάει για πεζοπορία, είτε επειδή θέλεις να συναντήσεις κάποιους φίλους στο νησί και ο άλλος είναι κουρασμένος.

Θυμήσου πως και μαζί και χώρια το θέμα είναι να κάνετε και οι δύο αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε καλά. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το θέμα, σου αφήνω και σχετική έρευνα.

4. Κάντε κάτι νέο

Οι διακοπές είναι η τέλεια αφορμή για να κάνετε κάτι που δεν έχετε ξανακάνει μαζί ή ακόμη καλύτερα κάτι που δεν έχει ξανακάνει κανείς από τους δυο σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα θαλάσσιο σπορ, να διαλέξετε έναν προορισμό που κανείς σας δεν έχει ξαναπάει, να κάνετε βραδινό μπάνιο, να κοιμηθείτε στη φύση και ό,τι άλλο σας ταιριάζει σαν ζευγάρι.

Άλλωστε, σε πρόσφατο άρθρο από την Αμερικανική Ομοσπονδία Ψυχολογίας, διαβάζουμε ότι οι νέες εμπειρίες είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά για την ευτυχία ενός ζευγαριού.

Άνδρας και γυναίκα κάνουν καγιάκ στον ωκεανό

5. …αλλά μην προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα

Μπορεί οι μέρες να είναι λίγες και να θέλεις να εξερευνήσετε ολόκληρο το νησί, να γνωρίσετε όλες τις παραλίες, να δείτε όλα τα μπαρ, όμως οι διακοπές είναι πάνω από όλα ξεκούραση.

Εκτός του ότι αποκλείεται να προλάβετε να τα κάνετε όλα αυτά, ο ύπνος είναι σημαντικός, γιατί η κούραση και η αϋπνία, όπως σίγουρα θα ξέρεις, φέρνουν νεύρα και γκρίνια. Και σίγουρα δεν το θέλουμε αυτό. Άλλωστε, τι πιο υπέροχο από το μεσημεριανό ύπνο στις διακοπές, μετά την παραλία και πριν την απογευματινή βόλτα;

6. Να είσαι προετοιμασμένη για εντάσεις

Τις ημέρες αυτές των διακοπών θα πρέπει κάθε μικρή και μεγάλη απόφαση να την παίρνετε μαζί: τί ώρα θα ξυπνήσετε, πού θα πάτε για φαγητό, ποια παραλία θα επιλέξετε κτλ. Επομένως, οι αφορμές για διαφωνία και άρα -ίσως- και για καυγά θα είναι αρκετές.

Επίσης, αν δε συγκατοικείς με το αγόρι σου πίσω στο σπίτι, μπορεί και να μάθεις νέες συνήθειές του που να μη σου αρέσουν και τόσο. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για αυτόν.

Βάλε λίγο και την κούραση και το άγχος των διακοπών για να πάνε όλα καλά, εε μαζεύονται αρκετοί λόγοι για να υπάρξουν μικρές -εύχομαι- εντάσεις. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει, είναι απόλυτα λογικό, όπως μπορείς να διαβάσεις και στην παρακάτω έρευνα.

7. …αλλά μην πας και γυρεύοντας

Εντάξει, το ότι είναι φυσικό και ανθρώπινο να σας σπάσουν κάποια στιγμή τα νεύρα και να μαλώσετε στις διακοπές σας δε σημαίνει ότι πρέπει να πας και γυρεύοντας.

Με άλλα λόγια, αν βλέπεις τον καυγά να έρχεται, ρίξε λίγο νερό στο κρασί σου και θυμήσου το λόγο για τον οποίο είστε εκεί μαζί εκείνη τη στιγμή.

Γυναίκα στοχεύει με νεροπίστολο άνδρα στη θάλασσα

Και φυσικά, δε χρειάζεται να ξεκινήσεις κάποια δυσάρεστη συζήτηση που κρατούσες καιρό τις ημέρες των διακοπών σας. Υποτίθεται ότι φύγατε για να αφήσετε τα προβλήματα πίσω. Κάνε λιγάκι υπομονή, για το καλό και των δυο σας, και μπορείτε να τα συζητήσετε όλα μόλις γυρίσετε, που θα είστε ξεκούραστοι και χαλαροί.

8. Αγκάλιασε τις αναποδιές

Είναι αδυνάτον σε ένα ταξίδι να γίνουν όλα ακριβώς όπως τα προγραμμάτισες ή τα φαντάστηκες. Μπορεί να χάσετε το πλοίο ή το δωμάτιο από κοντά να μην έχει καμία σχέση με αυτό που είδες στις φωτογραφίες ή ο καιρός να σας τα χαλάσει ή να συνειδητοποιήσετε ότι μένετε στο ίδιο ξενοδοχείο με την πρώην του (true story).

Σίγουρα κάτι μεγάλο ή μικρό δε θα πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα. Όμως δεν είναι λόγος για να σου χαλάσει τη διάθεση και ολόκληρες τις διακοπές. Όλες αυτές οι αναποδιές στην τελική είναι κοινές σας αναμνήσεις, που σίγουρα δε θα ξεχάσετε και θα τις συζητάτε γελώντας για καιρό…

Αν το άρθρο μας σου άρεσε, θα χαρούμε πολύ να το μοιραστείς με μια φίλη σου και να μας πείτε τη γνώμη σας στα social media του LadiesOnly!

Τέλος, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις σχέσεις, πρέπει να διαβάσεις το νέο μας E-Book “ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ”!

Scroll to Top