λέξεις

Οι 5 μαγικές λέξεις για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση

Αν και από τη φύση μας οι γυναίκες είμαστε συνήθως πιο ομιλητικές από τους άντρες, πολλές φορές έχουμε βρεθεί στην αμήχανη κατάσταση να μην ξέρουμε τι να πούμε για να συνεχίσουμε ή και να αρχίσουμε μια κουβέντα με κάποιον που μας ενδιαφέρει.

Μη φοβάστε όμως, εμείς είμαστε εδώ! Σήμερα, θα δούμε τις πέντε μαγικές λέξεις που θα κάνουν την συζήτηση να πάρει φωτιά.

Έμπνευση

‘Τι σε ενέπνευσε να το κάνεις αυτό;’ Αυτή είναι μία από τις πιο ωραίες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, και το φανταστικό είναι ότι ταιριάζει σε όλα! ‘Τι δουλειά κάνεις; Α, πολύ ωραία.’ Αντί να το αφήσεις εκεί, μπορείς να τον ρωτήσεις τι τον ενέπνευσε να ακολουθήσει αυτή την καριέρα. Αυτό μπορείς να το κολλήσεις και σε καθημερινά πράγματα ακόμα – απλά πρόσεχε μην το χρησιμοποιήσεις και σε κάθε ερώτηση που του κάνεις! Η έμπνευση, σαν λέξη, είναι συνδεδεμένη μέσα μας με κάτι μυστικιστικό, καλλιτεχνικό, ή ακόμα και κάτι θεϊκό. Το να την χρησιμοποιείς σαν ο άλλος να κάνει τα πάντα λόγω της έμπνευσής του, και του δίνει παραπάνω αξία αλλά και κάνει την συζήτηση να φαίνεται πιο βαθιά.

Ενδιαφέρον

Μην υποτιμάς την δύναμη της πρότασης ‘αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον’. Μπορεί να το έχουμε συνδυάσει μέσα μας με κάτι που θα έλεγε κάποιος που δεν ενδιαφέρεται και δεν έχει τι άλλο να πει, όμως η αλήθεια είναι ότι με το κατάλληλο ύφος και σε μια καλή στιγμή το ‘είναι ενδιαφέρον’, μπορεί να διανθίσει την συζήτηση εξαιρετικά. ‘Βρίσκω αυτή την επιλογή σου πολύ ενδιαφέρουσα’, για παράδειγμα. Αυτό δίνει πάσα στον συνομιλητή σου να αρχίσει να λέει γιατί έκανε αυτή την επιλογή.

Γιατί

Η λέξη ‘γιατί’ δεν είναι μόνο ένας σύνδεσμος ή μια ερώτηση. Είναι μια λέξη-κλειδί, που με τη σωστή χρήση της μπορεί να κάνει μια νερόβραστη συζήτηση να αρχίσει να καίει. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν ερώτηση, και ειδικά εκεί που δεν περιμένει ο άλλος να την ακούσει. ‘Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Πράσινο. Γιατί;’ ή ‘Γιατί πίνεις καφέ χωρίς ζάχαρη;’ ή ακόμα και ‘Γιατί νομίζεις ότι έγινε αυτό;’, όταν σου λέει κάποιος μια μικρή ιστορία από τη μέρα του ή κάποιο γεγονός. Το γιατί προκαλεί τον άλλον να μας δώσει την δική του οπτική σε κάτι, και εκτός από το ότι προσελκύει μια πιο έντονη συζήτηση, δείχνει και στον άλλον ότι ενδιαφέρεσαι να μάθεις για εκείνον και τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο.

Εάν

Το αγαπημένο ‘what if’ που λένε και οι φίλοι μας οι ξένοι. Αυτή η λέξη έχει την μαγική ιδιότητα να παίρνει τον φόβο του αγνώστου και να τον μεταμορφώνει σε πιθανότητα. ‘Τι θα έκανες εάν κέρδιζες το τζόκερ;’, για παράδειγμα, είναι μια ερώτηση που σε προκαλεί να ανοίξεις τους ορίζοντες σου. Δεν χρειάζεται παρ’ όλα αυτά να την χρησιμοποιήσεις μόνο έτσι. Ακόμα και αν ρωτήσεις ‘Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας;’ και ο συνομιλητής σου ξαφνικά αλλάξει δέκα χρώματα και καταλάβεις πως δεν διαβάζει, μπορείς να τον ρωτήσεις ‘Εάν είχες αγαπημένο συγγραφέα, τι θα ήθελες να γράφει;’. Στην ουσία, με αυτή τη λέξη, μπορείς να προκαλέσεις και τον άλλον να σκεφτεί έξω από το κουτί αλλά και να ‘σώσεις’ οποιαδήποτε συζήτηση έχει αρχίσει να πηγαίνει αρνητικά ή αμήχανα.

Το όνομά του

Όπως με όλες τις άλλες λέξεις της λίστας, δεν πρέπει να το παρακάνεις και με αυτή. Το να πεις το όνομά του όσο μιλάτε όμως, θα τον κάνει αυτόματα να σε συμπαθήσει περισσότερο και να συγκεντρώσει την προσοχή του σε αυτό που λες, ό,τι και αν είναι αυτό. Το όνομά μας, επειδή είμαστε ενωμένοι με αυτό, μας κάνει να επανερχόμαστε στο εδώ και τώρα όταν το ακούμε, και επειδή το έχουμε συνδέσει με θετικές εντυπώσεις, δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα στο πως ακούει ο συνομιλητής μας αυτά που λέμε.

Αυτά για σήμερα αγαπημένες μου. Εσύ σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις κάποια από αυτές τις 5 μαγικές λέξεις στην επόμενή σου συζήτηση; Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο μοιράσου το αν θες και με μία φίλη σου, κάνε μας ένα like και follow στα social media, καθώς και subscribe στο κανάλι μας στο YouTube. Τα λέμε την επόμενη φορά!

Scroll to Top