σίγουρη

Πως να μην σε έχει σίγουρη

Πως να μην σε έχει σίγουρη ο αγαπημένος σου. Ωχ, μεγάλη κουβέντα άνοιξα ε; Το ξέρω καλές μου, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει κάποτε να το λύσουμε, τι λες και εσύ; Πάμε λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο άντρας που παλεύει για εσένα, κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα: επιβεβαιώνει στον εαυτό του πως παλεύει τον καλό αγώνα (fighting the good fight που λένε και οι Άγγλοι) και επίσης σου δείχνει ότι είσαι κάτι πολύτιμο για εκείνον. Αυτά είναι και τα δύο εξαιρετικά σημαντικά. Από την μία καταλαβαίνει και ο ίδιος πως για να σε κρατήσει, θα πρέπει να γίνει καλύτερος και να ξεπεράσει τα κουσούρια που τον κρατάνε πίσω και στη ζωή του αλλά και στη σχέση του, και από την άλλη, εσύ παίρνεις την επιβεβαίωση πως δεν επενδύεις τον χρόνο και τα συναισθήματά σου σε κάποιον που δεν τα εκτιμάει.

Ένα πράγμα που πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας, είναι πως η αξία ενός πράγματος είναι πάντα ανάλογη με το πόσο πολύ έχουμε δουλέψει για αυτό. Εάν βρούμε 100 ευρώ στο δρόμο για παράδειγμα, πολύ πιο εύκολα θα τα ξοδέψουμε σε κάτι ασήμαντο, από τα 100 ευρώ που έχουμε δουλέψει σκληρά για να βγάλουμε. Όσο απλοϊκό και αν ακούγεται αυτό που σου λέω, το ίδιο συμβαίνει και στις σχέσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά παντρεμένα ζευγάρια ‘δένουν το γάιδαρό τους’ που λέμε. Λένε, ‘εντάξει παντρεύτηκα, τώρα δεν μου φεύγει, οπότε μπορώ να σταματήσω να προσπαθώ’. Ξέρουμε όλες που καταλήγει αυτό το σκεπτικό, δε χρειάζεται να σας το πω εγώ.

Οπότε ποια είναι η λύση; Να το παίζω συνέχεια δύσκολη; Θα εξαντληθώ η γυναίκα. Σωστό και αυτό φίλη μου. Και η λύση, ευτυχώς, δεν είναι αυτή. Απλά πρέπει να αφήνεις τον άντρα να παλεύει για εσένα. Πάρε το πιο απλό παράδειγμα: Του κάνεις ένα φαγητό και δεν σε ευχαριστεί για αυτό γιατί το έχει συνηθίσει. Αντί να πεις, ‘έλα μωρέ, δεν πειράζει, δεν γίνεται να με ευχαριστεί και συνέχεια’, την επόμενη μέρα πες του ότι φαΐ γιοκ. Γιατί; Γιατί δεν το εκτίμησε την προηγούμενη. Και για μη νομίζεις ότι μιλάμε μόνο για τη Μαίρη Παναγιωταρά, αυτό μπορείς να το κάνεις με τα πάντα. Αν βγάζεις εσύ τα περισσότερα λεφτά και πληρώνεις λογαριασμούς συνέχεια, πες του ότι αυτόν τον μήνα πρέπει να κάνει κάτι για να βοηθήσει περισσότερο αλλιώς θα αρχίσεις να μην πληρώνεις ούτε εσύ. Αν βλέπετε συνέχεια το κανάλι που θέλει αυτός, άστον να βλέπει τηλεόραση μόνος του μέχρι να του λείψει η παρέα σου. Και πάει λέγοντας.

Προσοχή! Είναι πολύ εύκολο να νομίζουμε ότι πατάμε πόδι, ενώ στην πραγματικότητα απλά γινόμαστε απαιτητικές και ζητάμε συνέχεια προσοχή, ‘κολλιτσίδες’ που λέμε. Αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Απλά πρέπει να του δείξεις ότι ξέρεις τι αξίζεις και ξέρεις τι έχεις επενδύσει στη σχέση, και καλό θα ήταν να δώσει και εκείνος τα ανάλογα, εάν δε θέλει να σταματήσει να απολαμβάνει το προνόμιο του να είστε μαζί και αγαπημένοι.

Ο τρόπος να μην γίνεις απλά μια κολλιτσίδα που γκρινιάζει αλλά μια γυναίκα που στέκεται στα πόδια της και ξέρει τι θέλει, είναι (και πάλι) απλός: Σταμάτα να πιστεύεις ότι τον χρειάζεσαι. Δεν τον χρειάζεσαι, τον θέλεις. Και αυτά τα δύο είναι πολύ διαφορετικά. Εάν συμπεριφέρεσαι σαν να τον χρειάζεσαι, τότε το μόνο που θα ακούσει ο καλός σου είναι φόβο και γκρίνια, και δεν θα αντιδράσει καλά σε αυτό. Εάν ξέρεις τι αξίζεις και χωρίς αυτόν, τότε δεν θα δεχτείς τίποτα λιγότερο. Μην του δίνεις την δύναμή σου.

Βάλε στη ζωή σου πράγματα που σε γεμίζουν και μην κάνεις όλη σου τη ζωή να περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Όχι μόνο θα σε έχει σίγουρη, αλλά και εσύ θα είσαι άδεια, αν το κάνεις αυτό. Θυμήσου πως δεν χρειάζεται να το παίξεις δύσκολη, χρειάζεται απλά να μην κάνεις τα πάντα για να κάνεις τη ζωή του εύκολη χωρίς να κάνει το ίδιο και εκείνος για εσένα.

Αυτά για σήμερα αγαπημένες μου. Μην ξεχάσεις να κάνεις αυτό το άρθρο share με μια φίλη σου που πιστεύεις ότι την ενδιαφέρει, όπως και να μας κάνεις ένα follow και like στα social media, καθώς και ένα subscribe στο κανάλι μας στο YouTube. Τα λέμε την επόμενη φορά!

Scroll to Top