Μήπως τα έχεις με έναν ψυχοπαθή; Tα 5 Red Flags 

Το σημερινό άρθρο  είναι μια «ωδή» στον πρώην μου. 

Και ενδεχομένως είναι και για τον δικό σου πρώην.

Που ίσως να τον είχαμε και κοινό…

Εκτός, αν εσύ τον έχεις νυν.

Τότε αλλάζει το πράγμα…

Aχ και πόσα ράμματα έχω για τη γούνα του(ς). Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω. Σκατά, όμως, και στα δικά μου τα μούτρα που στραβώθηκα και τρόμαξα να ξεκολλήσω.

Θες το θεληματικό του το πηγούνι;

Θες το σμιλεμένο του κορμί, το καμωμένο από τα γυμναστήρια και τις πρωτεΐνες;

Θες όλες εκείνες οι υποσχέσεις και οι ερωτικές εξομολογήσεις μετά θρήνων και αναφιλητών;

Νομίζω, ήταν ένα συνονθύλευμα όλων και ίσως κάτι που ήθελε η Μοίρα. Έφαγα τα μούτρα μου, έφαγες και τα δικά σου και τώρα ξέρουμε. 

Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε στο 100% είναι την ακριβή επίπτωση που είχε στη ζωή μας, η σχέση μας με έναν ψυχοπαθή.

Διότι περί ψυχοπαθούς πρόκειται.

Σκέφτομαι, όμως, ότι υπάρχουν κορίτσια εκεί έξω που ίσως δεν έχουν δει ακόμα τα red flags.

Εγώ και η ομάδα μου στο Ladiesonly ευελπιστούμε να βοηθήσουμε να βγει αυτός ο παλιοχλιμίτζουρας από τη δική σου ζωή, φίλη, που σου κάνει τον καμπόσο, πού σε θεωρεί ηλίθια και ανίκανη ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. 

Σήμερα θα το πάμε ανάποδα.

Η ακόλουθη έρευνα που διεξήχθη σε ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων, είχε σχέση με έναν ψυχοπαθή άνθρωπο (είτε γυναίκα είτε άνδρα). Οι εμπειρίες τους αποκαλύπτουν τις επιπτώσεις που είχε στη ζωή τους η συμβίωση μαζί του. Και πίστεψέ με ήταν μια κακή εμπειρία σε όλους τους τομείς. 

Αν οι ακόλουθες γραμμές σου φαίνονται οικεία, τωρινά βιώματα, κάνε μου μία χάρη.

Μη σταματήσεις να διαβάζεις.

Και φτάσε μέχρι το τέλος. 

H Dr Adelle Forth από το Πανεπιστήμιο Carleton του Καναδά θέλησε να κάνει μία έρευνα με επίκεντρο τη ζημιά που επιφέρει στη ζωή του ανθρώπου η συναισθηματική και ερωτική εμπλοκή με έναν ψυχοπαθή. 457 συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, με σχέσεις, οι οποίες μπορεί να μετρούσαν λίγους μήνες έως και πάνω από μια εικοσαετία, απάντησαν σε εξειδικευμένα ψυχομετρικά ερωτηματολόγια και τα αποτελέσματα αυτών ήταν αποκαλυπτικά.

Να σημειωθεί ότι το 80 % περίπου των συμμετεχόντων είχε κάνει ήδη block από τη ζωή αυτές τις γυναίκες και αυτούς του άνδρες, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, είχαν προχωρήσει ήδη τη ζωή τους με άλλο ταίρι. 

Συνεπώς, όποια κοπελιά βρει κοινά στοιχεία με τη δική της τωρινή ζωή, ούσα σε μία σχέση, καλά θα κάνει,

  1. Να μας στείλει ένα μήνυμα να μιλήσει λίγο με τα κορίτσια στο κοντρόλ
  2. Να κάνει δώρο στον εαυτό της το βιβλίο: «To Tανγκό Θέλει Δύο» 
  3. Και να μας δώσει τα στοιχεία του λεβέντη, μήπως είναι δικός μου πρώην

Η Dr έβγαλε λαβράκι και αποκάλυψε ότι η κατάσταση είναι σοβαρότερη από όσο νομίζουμε. 

Πάμε να δούμε μαζί που καταφέρνει και τρυπώνει αυτό το πλάζμα που τον είχες (έχεις) για θεό.

Τα 5 Red Flags

1. Στο τι νιώθεις

Τα νεύρα σου τσατάλια, μισείς τους πάντες και περισσότερο τον εαυτό σου, είσαι σε μια σύγχυση συναισθηματική και δεν ξέρεις τι νιώθεις. Ένα άγχος, ένας φόβος, ένα πανικός. Μια τρελαίνεσαι μια παγώνεις μια ζεσταίνεσαι α-α-α.

Καλά… μα ό,τι, ό,τι έχω ζήσει το έχει πει η Βίσση;

2. Στο σώμα σου

Μην μου κρύβεις τις ενοχλήσεις που νιώθεις τις γαστρεντερολογικές, τους συχνούς πονοκεφάλους, την αναπνοή που δεν την ελέγχεις και νομίζεις ότι δεν σου φτάνει ο αέρας. Τα νιώθεις όλα αυτά και ευθύνεται το καμάρι αυτό το γοητευτικό που ήρθε και σου μπαστακώθηκε στη φοιτητική σου γκαρσονιέρα. Η Dr Adelle Forth υπογράμμισε ότι κάποιοι και κάποιες εμφάνισαν και σοβαρότερα προβλήματα όπως διαβήτη, υποθυρεοειδισμό και αυτοάνοσα. 

Για αυτό σου λέω συντόμευε το the end, γιατί θα τα φας στους γιατρούς…

3. Στη συμπεριφορά σου

Ξεχνάς να φας; Τρως τον αγλέορα; Κοιμάσαι πολύ; Έχεις αϋπνίες; Καπνίζεις σαν λιμενεργάτης στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά; Έχεις απομονωθεί από όλους και από όλα; 

Guess what! Ποιο ψυχάκι έβαλε πάλι το χεράκι του βρε κουτό;

4. Στο πώς σκέφτεσαι

…βασικά δεν σκέφτεσαι καν το τελευταίο διάστημα. Κάνεις μονίμως λάθη, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, δυσκολεύεσαι να θυμηθείς και το αφεντικό τα έχει πάρει μαζί σου και δικαίως. Στα σοβαρότερα που βίωσαν ομοιοπαθούντες και ομοιοπαθούσες από τη σχέση τους με έναν ψυχοπαθή, μίλησαν για διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και για διάσχιση (dissociation).

5. Στις σχέσεις σου

Έχεις απομακρυνθεί από όλους, γιατί δεν τους εμπιστεύεσαι, γιατί πιστεύεις ότι θα σε προδώσουν μια μέρα και εσύ θα κλαις, ή στον αντίποδα φοβάσαι ότι θα σε αφήσουν μοναχή σου. Γενικά μανάρι μου τα έκανες σαλάτα με τους φίλους και τις φίλες σου και την οικογένεια σου, αλλά δεν το ρίχνω εξ’ ολοκλήρου πάνω σου. Κοίτα δίπλα σου. Αυτός ευθύνεται για όλα.

Η έρευνα τελείωσε και τώρα ξεκινάει το πιο δύσκολο σημείο. Διότι ή που θα ξεκινήσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου αναλογιζόμενη του τι συμβαίνει στη ζωή σου λόγω αυτού του ανθρώπου ή που θα βγεις στην επίθεση κατευθείαν και θα μου ξεκινήσεις τα…

«μα τον αγαπώ, μα με αγαπά, δεν θέλω να χωρίσω, δεν θέλει να με χωρίσει,

 τι καλά που είναι στην εξοχή μου ζάλισες τον παμτιτιριρί».

Πόσιμπολ και τα δύο σενάρια. 

Στο βιβλίο «Το Τανγκό Θέλει Δύο» μας αναλύουμε τις τοξικές συμπεριφορές που μπορεί να έχει ένας άντρας, καθώς και τι μπορείς να κάνεις για να τις αποφύγεις.

Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα για «Το Τανγκό Θέλει Δύο».

Σου τα λέω όλα καλύτερα.

Scroll to Top