Νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα γύρω από το σεξ;

To 2008 η Καιτούλα η Perry –όχι η Γαρμπή– είχε ξεκινήσει τους πειραματισμούς με τα κοράσια που έβλεπε στα πάρτυ και στα κλαμπς. Λίγο η περιέργεια, λίγο η ηλικία, λίγο το αλκοόλ και boom «She kissed a girl and she liked it». 

Όλα είναι ροζ, αθώα, με άρωμα αισθησιακής βανίλιας Μαδαγασκάρης.

Γιατί άλλωστε να μην είναι; Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, όταν δύο γυναίκες κάνουν σεξ. 

Το buzzer χτυπά κόκκινο. Η απάντηση που δώσαμε είναι λάθος.

Ούσα ετεροφυλόφιλη, ομολογώ ότι η κοινωνία με έχει κακομάθει. Δεν μου κάνει τη ζωή δύσκολη, μου επιτρέπει να κυκλοφορώ χεράκι-χεράκι με τον σύντροφο, τον Γιώργο –φιλάκια Γιώργο μου- και μου έχει μάθει πολλά για το σεξ. Όχι απαραίτητα το σεξ με τον σύντροφο Γιώργο, αλλά με τον κάθε άρρενα σύντροφο. Τώρα αν το χέρι δεν μου το κρατούσε ο Γιώργος, αλλά η Γεωργία, τότε πολύ πιθανόν η κοινωνία να με είχε κάνει unfollow από τη ζωή. 

Αγαπημένα κορίτσια που αγαπάτε κορίτσια, η σημερινή έρευνα, που παρουσιάζεται στο LadiesOnly είναι για εσάς! 

(αλλά και για όσες την «είδατε» για ένα βράδυ Katy Perry, σε party ηλεκτρονικής μουσικής στο Γκάζι)

woman in white dress lying on white bed

Ομοφυλόφιλες γυναίκες & Σ.Μ.Ν

Ακούσατε- ακούσατε:

Σύμφωνα με το «Centers for Disease Control and Prevention», oι ομοφυλόφιλες και οι bi γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης από ΣΜΝ σε σχέση με τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες. 

Σοκ; 

Μάλλον ναι. Και αυτό γιατί –σύμφωνα με την έρευνα– τόσο οι straight, όσο και οι λεσβίες έχουμε την ίδια διαστρεβλωμένη εικόνα για τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, το Center for Innovative Public Health Research της Καλιφόρνια, το University of British Columbia και το City University της Νέας Υόρκης διεξήγαγαν έρευνα με online ερωτηματολόγια στις μικρότερες ηλικίες. Και το έκαναν αυτό, για να τεστάρουν αν η νέα γενιά, που δέχεται μεγαλύτερη πληροφορία και ενημέρωση από παντού –ακόμα και από εκπαιδευτικούς φορείς βλ. Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής– ξέρει τους κινδύνους που εγκυμονούν στο ομοφυλοφιλικό σεξ (και όχι μόνο στο ετεροφυλοφιλικό). 

160 λεσβίες και bi έφηβες αποκάλυψαν ότι δεν χρησιμοποιούν καμία προφύλαξη, γιατί θεωρούν ότι θα τους στερήσει τη σεξουαλική ικανοποίηση. Επίσης, πιστεύουν ότι τρομακτικές λέξεις όπως “ΗPV”, «έρπης» και τα συναφή ανήκουν μόνο σε όσες και όσους έχουν παρτίδες με άνδρες.

Και δωσ’ του τα queer βιντεάκια στο TikTok και δωσ’ του το λάγνο και ηδυπαθές βλέμμα, και δωσ΄ του τα οπαδικά συνθήματα, όπως: «Σαπφώ σε ευχαριστώ, έξω οι μίζεροι από εδώ». 

Πάμε να το κάψουμε με τα κορίτσια! Γιατί με τους άλλους τους μαντράχαλους, που οι μισοί μας καβγάδες ήταν, για να τους πείσουμε να κάνουν μπάνιο και οι άλλοι μισοί, για να τους μάθουμε να αλλάζουν βρακί και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας πέρα από την Κυριακή, προκοπή δεν είδαμε.

Μπάστα φίλη (και όχι Σάσα)

Τα ΣΜΝ δεν είναι ίδιον και κεκτημένο μόνον των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών. Ούτε μόνο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών αρσενικού γένους. Για να το κάνω πιο λιανά: τα ΣΜΝ είναι εδώ, ενωμένα, δυνατά, για να μας τρομάξουν και να μας βασανίσουν είτε είμαστε με τον Γιώργο, είτε με τη Γεωργία. 

Σ.Μ.Ν: Υπάρχει σωτηρία;

Το σεξ θέλει προφυλάξεις είτε σου αρέσουν οι γυναίκες, είτε οι άνδρες, είτε και οι δυο (ψυχοπονιάρα μου εσύ). Τα ΣΜΝ δεν αναγνωρίζουν φύλο και αυτό είναι το βασικό μάθημα της ημέρας. 

Βέβαια, δεν είναι και παράλογες αυτές οι παρανοήσεις που –κακά τα ψέματα– όλοι έχουμε. Όταν όλο το corpus της σεξουαλικής αγωγής στηρίζεται στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις, πώς να βγάλεις άκρη εσύ ως λεσβία; 

Η λύση για όλο τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο ακούει στο όνομα «συμπερίληψη». Για την Ελλάδα, ας ξεκινήσουμε με τα basics. Με την Σεξουαλική Αγωγή, για παράδειγμα, και το πώς αυτή πρέπει να υπάρχει στα σχολεία. Aν θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε και να γίνουμε εμείς το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι, μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας όλες τις σεξουαλικές ταυτότητες. 

Φίλη κλείνω γρήγορα το laptop και πάω να κρυφτώ. Νομίζω πως ακούω τις πρώτες γλυκές φωνούλες να σκούζουν ρυθμικά: 

 «Ήρθε και η δική σου σειρά μπαχαλοσατανίστρια, θα σε κάψουμε μωρή στο πυρ το εξώτερον που θες να βάλεις στα σχολειά μας μαθήματα για pootches». 

Scroll to Top