ψάχνοντας το σημείο G

Ψάχνοντας το σημείο G

Έχω να σου πω ένα μυστικό. 

Έμαθα τι έκανε η Δέσποινα η Βανδή μόνη της μες στο σαλόνι της. Μου είπε, βέβαια, να το πω μόνο σε εσένα. Και εγώ δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θα το πω μόνο σε εσένα. Η Δέσποινα, που λες, περνούσε και μόνη της καλά. 

Να εξηγηθώ… 

Αναζητούσε το σημείο G, το κορίτσι. Αυτής της ρημάδας, ερωτογενούς περιοχής, που λένε πως αν την βρεις και την εκμεταλλευτείς, θα έχεις εγγυημένα εντονότερη σεξουαλική ευχαρίστηση. 

Οι οργασμοί θα γίνουν παιχνιδάκι. Ποτέ ξανά το σεξάκι δεν θα ‘ναι, όπως πριν. Γιατί η ανακάλυψη του σημείου G για το σεξ, είναι κάτι σαν την ανάγνωση του «Τανγκό Θέλει Δύο» για τις σχέσεις. Σου μαθαίνει πολλά που δεν ήξερες ότι μπορούν να συμβούν. 

Τι είναι το σημείο G;

Τι είναι το σημείο G

Φυσικά, το σημείο G δεν είναι ανακάλυψη ούτε δική μου, ούτε της Δέσποινας. 

Ο πρώτος που μίλησε για αυτό ήταν ο Dr. Ernst Grafenberg. Εξ ου και το “G”, από το αρχικό του επιθέτου του. Στο μακρινό 1950, ο σπουδαίος αυτός επιστήμονας περιέγραψε την ύπαρξη αυτής της περιοχής στο γυναικείο σώμα. Και είπε ακριβώς πού βρίσκεται: στα 3-5 εκατοστά του εσωτερικού τοιχώματος του κόλπου. 

Εννοείται πως η θεωρία του Grafenberg, όπως και κάθε άλλη θεωρία που αποτελεί τομή στα μέχρι πρότινος επιστημονικά δεδομένα, δέχτηκε από τους υπόλοιπους ειδικούς σκληρή κριτική. Άλλοι τον αμφισβήτησαν. Άλλοι τον χλεύασαν. Μερικοί είπαν «ούτε καν, δεν υπάρχει ρε σημείο G». 

Αλλά οι γυναίκες απάντησαν «Grafenberg, εμείς είμαστε μαζί σου». Δεν επρόκειτο ούτε για groupies, ούτε για πληρωμένους υποστηρικτές. Επρόκειτο απλά για γυναίκες που επιβεβαίωσαν την θεωρία του, μέσω της εμπειρίας τους. Και δύσκολα αμφισβητείται κάτι που έχουν βιώσει πολλές γυναίκες. 

Τι ήταν αυτό, όμως, που είχαν βιώσει;

Μια αυξημένη σεξουαλική ευχαρίστηση ή οργασμό, λόγω της διέγερσης μιας συγκεκριμένης περιοχής του σώματός τους. Τα οποία ανέφερε στις έρευνές του και ο  καλός μας, ο Grafenberg. 

Η αμφισβήτηση, βέβαια, δεν λέει να κοπάσει. Γιατί, αν εγώ σου πω πως είδα έναν ροζ ελέφαντα με έξι πόδια, εσύ θα μου πεις πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη Γη. Και ξέρεις πότε θα πιστέψεις ότι όντως υπάρχει; Όταν τον δεις κι εσύ. 

Τρανταχτό παράδειγμα η φίλη που έφτασε τις προάλλες στα DMs του LadiesOnly, και γεμάτη άγχος και αγωνία, μου είπε το εξής: «Είμαι με ένα εξαιρετικό παιδί, πειραματιζόμαστε στο σεξ, ψαχνόμαστε, όλα οκ. Ή όχι κι όλα. Αφού, τελικά, εγώ στο σεξ δεν ευχαριστιέμαι καθόλου. Ή το σημείο G μου χάλασε ή πολύ απλά δεν υπάρχει. Τι λέτε;»

Φίλη, λέμε πως δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Αυτό λέμε. 

Γιατί έχω υπάρξει αυτό το εξαιρετικό παιδί μιας άλλης κοπέλας –κι αυτή εξαιρετική– που ήταν στη δική σου θέση. Είχαμε αποφασίσει να πειραματιστούμε για να αυξήσουμε στο μέγιστο τη σεξουαλική μας απόλαυση.

Αλλά δεν τα καταφέρναμε, γαμώτο. Και ξέρεις, γιατί δεν τα καταφέρναμε; Γιατί ούτε εγώ, ούτε εκείνη γνωρίζαμε πολλά για την ανατομία του γυναικείου σώματος.

Ήταν άνοιξη. Ένα βράδυ, μετά από ένα ακραία αποτυχημένο σεξάκι, της είπα το εξής: «Θα το βρούμε, μωρό μου. Μην αγχώ.». 

Είχα έναν νέο στόχο ζωής. Γιατί, όσο το μωράκι μου δεν απολάμβανε το σεξ μας, δεν ένιωθα ούτε εγώ καλά με την όλη φάση. Είχαμε μπροστά μας λίγους μήνες –περίπου δύο– για να σώσουμε την κατάσταση. 

Πώς θα ανακαλύψεις το σημείο G

Πώς να εντοπίσεις το σημείο G

Η δική μου προσπάθεια ξεκίνησε με προσωπική έρευνα. 

Έρευνα κατά την οποία έπεσα πάνω σε πολλές επιστημονικές μελέτες και βιβλία που μας συνέβαλαν υπέρ το δέον. Μου βγήκαν τα μάτια γενικά, αλλά χαλάλι, γιατί θα μας βοηθούσαν –εμένα και την τότε κοπέλα μου– να βγάλουμε τα δικά μας μάτια. Αυτές οι μελέτες και τα βιβλία έλεγαν λίγο-πολύ τα εξής: 

1. Η εξοικείωση της ίδιας της κοπέλας μου με το σώμα της, δεν θα ήταν απλά βοηθητική, αλλά προαπαιτούμενη. Έπρεπε να μάθει το σώμα της. Της έδωσα, λοιπόν, χώρο και χρόνο. Έλειπα από το σπίτι αρκετές ώρες, για να ‘χει το ελεύθερο να «ψαχτεί». Το να φτάσει μία φορά στην αυτοδιέγερση μόνη της, θα βοηθούσε απίστευτα σύμφωνα με του επιστήμονες, γιατί πλέον θα μπορούσε να με καθοδηγήσει στο πώς θα μπορούσα να την διεγείρω και εγώ. 

2. Έπειτα, δώσαμε τα χέρια και συναποφασίσαμε να πούμε «όχι» στον συντηρητισμό και το σεξ της τρίτης ηλικίας. Ήμασταν και οι δυο μας νέα παιδιά, κι αν δεν πειραματιζόμασταν τότε, πότε θα το κάναμε; Τα δάχτυλα και τα sex-toys έγιναν οι καλύτεροί μας φίλοι. Γιατί, όπως έλεγαν οι μελέτες, η διέγερση είναι πιο πιθανή με τη χρήση αυτών των δύο, αφού επιτρέπουν βαθύτερη διείσδυση. 

3. Διαπιστώσαμε ότι η σεξουαλική απόλαυση δεν έρχεται μόνο απ’ τον δρόμο του σημείου G. Όσο ανοιγόμασταν και επικοινωνούσαμε τις ανάγκες, τα όρια και τις επιθυμίες μας στο σεξ, τόσο καλύτερο σεξ κάναμε. Εσύ ήξερες ότι ο οργασμός και η ικανοποίηση μπορούν να έρθουν και μέσω άλλων διαδρομών; Εμείς το μάθαμε στην πράξη και τις αξιοποιήσαμε όλες τις διαδρομές δεόντως. 

Ήταν πρωί. Μόλις είχα ξυπνήσει. Η μέρα ξεκίνησε με αγκαλίτσες στο κρεβάτι, την λίμπιντο να ‘χει φτάσει στο ταβάνι και μία πρωτόγνωρα παιχνιδιάρικη διάθεση. Την άγγιξα με το χέρι μου κάτω απ’ τα παπλώματα. Ενώ ανταλλάσσαμε πολλά και παθιασμένα φιλιά, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό –βασικά το χέρι μου τα έκανε όλα– έχοντας απλά στο μυαλό μου ότι ήθελα να περάσει όμορφα, χωρίς να με νοιάζει αν θα βρω ή όχι το σημείο G. 

Τι έκανα;

Διατήρησα ομαλές, ρυθμικές κινήσεις, εναλλάσοντας την ένταση ως προς την πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια. 

Μέχρι που έγινε το θαύμα. Άγγιξα ένα σημείο, το οποίο διέφερε ως προς την υφή του, γιατί ήταν ραβδωτό και ήμουν σίγουρος πως όσο καιρό την άγγιζα, δεν το είχα αγγίξει ξανά. Η αντίδρασή της επιβεβαίωσε την εντύπωσή μου πως είχα εντοπίσει το σημείο G. 

Η απόλαυση σχηματίστηκε στο πρόσωπό της. Δεν την είχα ξαναδεί να αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Τα άκρα της είχαν παραλύσει. Με το ζόρι έβγαζε ορισμένες κραυγές, που δήλωναν πως σίγουρα το απολάμβανε.  

Μεγάλη στιγμή. Μεγάλη χαρά. Τεράστια ηδονή. Τεράστιος Grafenberg. 

Σταματάω, όμως, γιατί όσο τα σκέφτομαι αυτά, τόσο ανεβαίνει η διάθεση. Αλλά όσο ανεβαίνει η διάθεση, τόσο πέφτει η συγκέντρωση μου. Και όσο πέφτει η συγκέντρωσή μου, τόσο δεν μπορώ να επικεντρωθώ στη δουλειά.

Το σημείο G, λοιπόν, είναι ένα υπέροχο σημείο –για πολλούς λόγους. Και το καλύτερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι μία τέτοια στιγμή –όπως αυτή που έζησε η τότε κοπέλα μου– μπορείς να την ζήσεις κι εσύ. Για αρχή μόνη σου. Και μετά… την βρίσκετε και παρέα με το αμόρε. 

Αυτά για σήμερα. Ραντεβού την ερχόμενη Πέμπτη. 

Μέχρι τότε… αν θέλεις να βρεις όχι μόνο το G, αλλά όλη την αλφαβήτα του έρωτα, των σχέσεων και του σεξ –βάσει πάντα της επιστήμης– κάνε ένα κλικ εδώ και δεν θα χάσεις. Στο εγγυώμαι. 


Επιστημονικές πηγές:

Komisaruk, B. R., Beyer-Flores, C., & Whipple, B. (2006). The science of orgasm. JHU Press.

O’Connell, H. E., Sanjeevan, K. V., & Hutson, J. M. (2005). Anatomy of the clitoris. The Journal of urology, 174(4), 1189-1195.

Puppo, V. (2013). Anatomy and physiology of the clitoris, vestibular bulbs, and labia minora with a review of the female orgasm and the prevention of female sexual dysfunction. Clinical Anatomy, 26(1), 134-152.

Scroll to Top