κρεβάτι

Σε θέλουν μόνο για το κρεβάτι: 4 λόγοι που συμβαίνει αυτό

Και τώρα ένα ερώτημα που όλες τις ενώνει: «Μα καλά… μόνο για το κρεβάτι με ήθελε;»

Φιλενάδα, ναι. Μπορεί να σε ήθελε μόνο για το κρεβάτι. Συμβαίνουν αυτά. 

Θα προτιμούσες να σε ήθελε για κάποιο άλλο έπιπλο του σπιτιού; 

Να ήθελε να καθαρίζεις απλά τα πατώματα; 

Ή μήπως να σε είχε, για να αράζεις στον καναπέ του σαλονιού; 

Ο άνθρωπος ήθελε να είσαι εκεί όπου θα του χάριζες απόλαυση και ηδονή, την ίδια στιγμή που κι εσύ θα λάμβανες απόλαυση και ηδονή από τη δική σου πλευρά. 

Αλλά ας μην το ρίξουμε στην πλάκα. Γιατί εσύ καίγεσαι και δεν είναι ώρα για γέλια. Να ξέρεις, λοιπόν, πως σε καταλαβαίνω απόλυτα.   

Όχι επειδή το έχω ζήσει. Γιατί, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν και πολλές γυναίκες που θα χρησιμοποιούσαν έναν άντρα για το κρεβάτι. Αντιλαμβάνομαι, όμως, πώς νιώθεις, γιατί η φίλη μου, η Κατερίνα που το έζησε στο πετσί της, μου μετέφερε τα συναισθήματά της με κάθε λεπτομέρεια, κι έτσι ξέρω. 

Συν τοις άλλοις, είμαι και ένας από τους ανθρώπους που έβγαλαν τα μάτια τους στο διάβασμα, για να σου εξηγήσουν πως «Το Τανγκό Θέλει Δύο».

Αξίζει, λοιπόν, να σημειώσεις πως ό,τι θα διαβάσεις σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας που έκανα αποκλειστικά για σένα. Είναι όσα διάβασα όλα αυτά τα χρόνια, που με την υπόλοιπη ομάδα μελετούμε τη δυναμική των σχέσεων και το πώς τα δύο φύλα λειτουργούν σε αυτές. Είναι, επίσης, όσα είπα στο Κατερινάκι, όταν υπέφερε εξαιτίας του Μητσάκου που το ‘χε δει Καζανόβας και τρελός εραστής. 

Γιατί αυτή ήθελε σύνδεση, αλλά αυτός έδινε –και ήθελε να παίρνει– μόνο σεξ. 

«Κατερινάκι μου», της είπα –με ύφος– την πρώτη φορά που το ‘φερε η κουβέντα, «άλλο αγάπη κι άλλο σεξ». Και –με ακόμη περισσότερο ύφος– συνέχισα να κάνω τον κλόουν προσθέτοντας πως «άλλο θέλει κι άλλο θες». 

Δεν της είχα πει και κάτι σπουδαίο. Γιατί αυτό που της είπα το ήξερε κι από μόνη της. Αφού ο Μητσάκος της έλεγε διαρκώς «θέλω μόνο το κορμί σου… μμμ γδύσου». 

Το ερώτημα της Κατερίνας ήταν απλά το γιατί ο εν λόγω άντρας –όπως και πολλοί ακόμη άντρες– την ήθελαν μόνο για το κρεβάτι. 

Ε… τότε είδα πως ένα παλιό τραγούδι των hi-5 δεν ήταν ό,τι καλύτερο, για να βοηθήσω τη φίλη μου –ούτε καν, για να την κάνω να γελάσει– επομένως ερεύνησα και επέστρεψα λέγοντάς της τα παρακάτω.

Σεξουαλικές ορμές

κρεβατι ορεξεις


Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω, ήταν το να της δώσω να καταλάβει πως τα δύο φύλα έχουν πολύ διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικών ορμών –λες και δεν το ‘ξερε. 

Οι επιστήμονες Baumeister, Catanese και Vohs έριξαν φως στο πρόβλημα της Κατερινάς, πολύ πριν αποτελέσει δικό της πρόβλημα, όταν το 2001 μελέτησαν τις σεξουαλικές επιθυμίες των ανδρών σε σύγκριση με αυτές των γυναικών. 

Διαπίστωσαν, στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, πως οι άντρες μπορούν να θέλουν να κάνουν σεξ με μια γυναίκα, απλά και μόνο γιατί έλκονται από αυτήν. Και θα οδηγηθούν στο κρεβάτι, αποκλειστικά λόγω των φυσικών ορμών τους. 

Δέσμευση

κρεβάτι δεσμεύσεις


Σ’ ακούω να αναρωτιέσαι: «μα καλά… σεξ χωρίς δεσμεύσεις;». Το ίδιο σκεφτόταν τότε και το Κατερινάκι. Και αυτό ακριβώς με ρώτησε. 

«Ναι! Σεξ χωρίς δεσμεύσεις», της απάντησα. 

Τα έβαλε μαζί μου. Την είδα οριακά να θυμώνει. Και γω τότε της πρότεινα να κάνει μήνυση στο Jonason και τον Buss. Γιατί αυτοί ήταν οι επιστήμονες που είχαν ανακαλύψει την τάση των ανδρών να κάνουν σεξ, απλά για το σεξ. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να τα βάλει με τη φύση που έκανε τους άντρες να είναι τέτοιοι. 

Πάντως σίγουρα δεν έφταιγα ούτε εγώ, ούτε οι άντρες που της την είχαν φέρει –σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα– με ύπουλο τρόπο. 

Σεξισμός

κρεβάτι σεξισμός


Ίσως κάπου εδώ να νιώθεις πως υπερδικαιολογώ το αντρικό φύλο. Θα λες από μέσα σου πως είμαι ένας από όλους. Ή θα νομίζεις πως εξυπηρετώ τα αντρικά συμφέροντα –ναι, ναι, ναι έζησα να τ’ ακούσω κι αυτό. 

Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να δικάσω και τους φίλους άντρες. 

Γιατί δεν είναι μόνο η φύση και η ορμή τους και το φούσκωμα που διαγράφεται στο παντελόνι, καθώς θαυμάζουν την σπάνια ομορφιά σου. Είναι, μάλλον, τα απαράδεκτα μυαλά τους. Είναι η ελλιπής αγάπη που έχουν προς το γυναικείο φύλο.  

Είναι ότι έμαθαν να βλέπουν τις γυναίκες ως αντικείμενα –στην καλύτερη– ή ως κομμάτια κρέατος –στην χειρότερη. 

Μια ομάδα επιστημόνων, οι Gervais, Vescio & Allen, σου δίνει κάθε δίκιο, αν είσαι μια από αυτές που αισθάνονται ότι οι άντρες σε θέλουν μόνο για το κρεβάτι. Άντρες που λόγω σεξισμού και παλαιών αντιλήψεων πιστεύουν ότι πρέπει να ικανοποιήσεις την κάθε τους ανάγκη. Είσαι για αυτούς μια μηχανή του σεξ και τίποτα παραπάνω.

Μόνο ένα έχω να σου πω: Αν νιώσεις πως είσαι με έναν τέτοιον άντρα, μείνε μακριά, γιατί πιθανότατα δεν θα ευτυχήσεις μαζί του. 

Ποικιλία

κρεβάτι ποικιλία


Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άντρα, αν ζητά το σεξ με τρόπο που δεν σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Δεν μπορώ, επίσης, να τον κατηγορήσω, για το ότι θέλει να υπάρχει μια κάποια ποικιλία στις σεξουαλικές του εμπειρίες. 

Όπως δεν θα κατηγορούσα κι εσένα, αν μάθαινα πως θέλεις ποικιλία στις σεξουαλικές σου εμπειρίες. 

Είναι μαθηματικά βέβαιο πως, για να αποκτήσεις σεξουαλικές εμπειρίες, πρέπει να κάνεις και λίγο σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Δεν μπορείς να δένεσαι με το κάθε σου κρεβάτι. Διαφορετικά θα μπαινόβγαινες μονίμως σε σχέσεις, απλά για να φτάσεις στο σεξ. 

Κι αυτό δεν θα ‘ταν και πάλι υγιές.

Το δικό μου Κατερινάκι, έδειξε να βοηθιέται από όλα αυτά. Ηρέμησε μέσα της και σκέφτηκε πως δεν πάει κάτι λάθος με αυτήν. Σιγά-σιγά ξεκίνησε και να απολαμβάνει το ότι μερικές φορές γινόταν αντικείμενο σεξουαλικού πόθου πολλών αντρών. 

Και στο φινάλε, επέλεγε μόνη αν θα ξάπλωνε ή όχι στο κρεβάτι του καθενός. Γιατί το ότι την ήθελαν για το κρεβάτι, δεν σήμαινε αυτόματα πως αυτή θα έπρεπε να ξαπλώσει σε αυτό. Δεν το λέω τυχαία όλο αυτό. Το λέω, γιατί θέλω να σου υπενθυμίσω κάτι που είναι λίγο δεδομένο, αλλά μερικές φορές το ξεχνάς. 

Το ότι κάποιος σε θέλει για το κρεβάτι, δεν είναι κακό από μόνο του. Το κακό είναι να συρρικνώνεσαι, για να χωρέσεις στον λίγο χώρο που σου δίνει σε αυτό –και συνήθως για λίγο χρόνο– τη στιγμή που νιώθεις ότι θα ήταν καλύτερα να ξαπλώσεις κάπου άνετα και μόνιμα. Τόσο απλά! 

Και θα είναι ακόμη απλούστερα, όταν αποκτήσεις τον πλήρη έλεγχο των πράξεων, των επιλογών και των συμπεριφορών σου. Δεν θα ‘ναι εύκολο. Αλλά, προσωπικά, έχω καταλάβει ότι είναι ένα δώρο που έρχεται, ήδη από τα πρώτα σου βήματα στο μονοπάτι της αυτοβελτίωσης. 

Κάνε κλικ εδώ, για να το περπατήσουμε παρέα!


Επιστημονικές πηγές:

Baumeister, R. F., Catanese, K. R., & Vohs, K. D. (2001). Is there a gender difference in strength of sex drive? Theoretical views, conceptual distinctions, and a review of relevant evidence. Personality and Social Psychology Review, 5(3), 242-273. 

Jonason, P. K., & Buss, D. M. (2012). Avoiding entangling commitments: Tactics for implementing a short-term mating strategy. Personality and Individual Differences, 52(5), 606-610. 

Gervais, S. J., Vescio, T. K., & Allen, J. (2011). When what you see is what you get: The consequences of the objectifying gaze for women and men. Psychology of Women Quarterly, 35(1), 5-17. 

Buss, D. M., & Schmitt, D. P. (1993). Sexual strategies theory: an evolutionary perspective on human mating. Psychological Review, 100(2), 204-232. 

Scroll to Top