Πώς να σιγουρευτείς ότι σε φλερτάρει; 4 απλοί τρόποι

Χθες σε έξοδο με την παρέα συναντήσαμε τυχαία ένα συνάδελφο μιας φίλης που ήταν μαζί μας. Αφού αντάλλαξαν μερικές κουβέντες, καληνυχτίστηκαν και αυτός έφυγε από το τραπέζι μας. Τότε γυρνά η φίλη και μας λέει «Έτσι με φλερτάρει κάθε μέρα!», δήλωση που μας βρήκε…σαστισμένους. Της εξηγήσαμε ότι, τουλάχιστον στα δικά μας αφτιά και μάτια, δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο παρά ευγένεια και τυπικό ενδιαφέρον ενός ανθρώπου τον οποίο συναναστρέφεται καθημερινά.

Είναι γεγονός πως πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσεις το φλερτ, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις να καταλάβεις ότι απλά… δεν υπάρχει. Ειδικά, μάλιστα, όταν μας ελκύει ένα άτομο, είμαστε πρόθυμοι, υποσυνείδητα ή μη, να παρεξηγήσουμε τη στάση του και αβάσιμα να πιστέψουμε ότι μας φλερτάρει.

Αυτό το φαινόμενο αποφάσισαν να ερευνήσουν και ψυχολόγοι, πραγματοποιώντας το εξής πείραμα: Έφεραν κοντά πάνω από 100 ετεροφυλόφιλα άτομα που ήταν άγνωστα μεταξύ τους και τους ζήτησαν να γνωριστούν και να συζητήσουν. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ρώτησαν κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά αν καθ’ όλη τη διάρκεια φλέρταραν έστω με ένα άτομο, αλλά και αν δέχθηκαν φλερτ είτε από το ίδιο άτομο είτε από άλλο. Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να εντοπίσουν σωστά αν δέχθηκαν ή όχι φλερτ σε ποσοστό μόλις 28%.

Επομένως, γυναίκες και άνδρες δεν είμαστε τόσο καλοί στο να κατανοούμε πότε δεχόμαστε φλερτ. Βέβαια, προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου να εκτίθεμαι και να δείχνω το ενδιαφέρον μου νομίζοντας ότι είναι αμοιβαίο. Άρα τι κάνουμε για να είμαστε σίγουρες; Σε αυτήν την περίπτωση, οι ψυχολόγοι μάς συμβουλεύουν να ψάξουμε συγκεκριμένα σημάδια που μαρτυρούν ότι το άτομο που έχουμε απέναντί μας μας φλερτάρει:

Παρατήρησε τη γλώσσα του σώματος

Όπως αναφέραμε και στο άρθρο για το πώς μπορείς να φλερτάρεις αν είσαι ντροπαλή, η γλώσσα του σώματος είναι το α και το ω στο φλερτ. Πολλές φορές, είναι αυτή ακριβώς που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια καθαρά φιλική συζήτηση και μια γνωριμία που μπορεί να εξελιχθεί σε ερωτική σχέση. Επομένως, πρέπει να δίνουμε βάση όχι μόνο στη δική μας γλώσσα του σώματος, αλλά και στου ατόμου που έχουμε απέναντί μας για να κατανοήσουμε αν μας φλερτάρει. Έρευνες δείχνουν ότι τα πιο συνήθη σημάδια σε έναν άνδρα που φλερτάρει είναι:

  • Διακριτικό χαμόγελο
  • Απαλό άγγιγμα στο χέρι ή στην πλάτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης
  • Βλέμμα μόνιμα στραμμένο σε εμάς
  • Τάση να «κυριαρχήσει» στο χώρο μας, πλησιάζοντας πιο κοντά και γέρνοντας προς το μέρος μας. Αν μάλιστα θελήσει να σου μιλήσει στο αφτί, μάλλον τον έχεις κερδίσει!

Αν σε θέλει, θα το πει με τον τρόπο του

Τόσοι οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είμαστε καλοί στο να εντοπίζουμε ότι κάποιος μας φλερτάρει μόνο από τα λόγια του… στα υπόλοιπα δυσκολευόμαστε. Οπότε, δεν έχεις παρά να τον ακούσεις πολύ προσεκτικά. Σίγουρα, είναι ευχάριστη ένδειξη αν η συζήτηση κυλάει αρμονικά, συμφωνείτε σε πολλά θέματα και πάντα βρίσκετε κάτι να πείτε. Όμως, αν είστε μια ώρα μαζί στο μπαρ ή περνάτε κάθε μέρα μαζί στη δουλειά και δε σου έχει κάνει ούτε μία φιλοφρόνηση… μάλλον σε βλέπει φιλικά. Ακόμη και ο πιο ντροπαλός άνδρας, θα βρει κάτι να σχολιάσει που του αρέσει σε σένα.

Ακόμη, είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή όχι μόνο σε αυτά που λέει, αλλά και στον τρόπο που τα λέει. Μήπως, ας πούμε, μιλά διαφορετικά στους φίλους του απ’ ότι σε σένα; Πιο αργά, πιο γλυκά, με πιο ήρεμη φωνή; Αν ναι, τότε μάλλον δε σε βλέπει φιλικά.

Παρατήρησε το “περιβάλλον”

Όπως όλοι ξέρουμε, αλλά και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν, οι άνθρωποι φλερτάρουμε περισσότερο σε μέρη που ευνοούν την κοινωνικοποίηση (μπαρ, καφετέριες κτλ.), όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ και όταν βρισκόμαστε σε μέρη με πολλά άτομα που μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα (π.χ. φοιτητικά πάρτι, πάρτι της εταιρείας κ.α.). Εάν, λοιπόν, ψάχνει αφορμές για να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες και να σε δει, μάλλον σημαίνει ότι σε φλερτάρει. Όλοι θυμόμαστε, άλλωστε τον Τεντ στο How I Met Your Mother που για τρεις μέρες σερί οργάνωνε πάρτι στο σπίτι του περιμένοντας τη Robin να φανεί…

Ποιο είναι το “στιλ” του στο φλερτ

Τα παραπάνω σημάδια ισχύουν και μπορούν να εντοπιστούν λίγο-πολύ σε όλους τους άνδρες. Φυσικά, όμως, δε φλερτάρουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, για να είσαι 100% σίγουρη, πρέπει να καταλάβεις ποιο είναι το στιλ του στο φλερτ και να προσπαθήσεις εντοπίσεις τα αντίστοιχα σημάδια. Σε γενικές γραμμές, έρευνες δείχνουν ότι τρία είναι τα κυριότερα στιλ στο φλερτ:

  • Αυτοί που προτιμούν το «παραδοσιακό» φλερτ. Είναι ντροπαλοί, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό εσωστρεφείς, ευγενικοί και θα κάνουν την κίνησή τους στο μπαρ ή στο πάρτι, αφού θα έχουν πιει πρώτα ένα ποτάκι. Μην περιμένεις, δηλαδή, να σου μιλήσουν στο super-market.
  • Αυτοί που προτιμούν το «φυσικό» φλερτ. Χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ερχόμενοι να καθίσουν πλάι σου, αγγίζοντας τα μαλλιά σας, μιλώντας σου στο αφτί κτλ. Προσωπικά με ενοχλούν απίστευτα, αλλά γούστα είναι αυτά.
  • Οι «παιχνιδιάρηδες». Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους πλέον ενοχλητικούς τύπους που συναντάς έξω. Είναι οι λιγότερο ευγενικοί, πολλές φορές σε σημείο αγένειας, εξαιρετικά εξωστρεφείς και συχνά προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για να σε «κερδίσουν».

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να κάνει το φλερτ για σένα λίγο πιο εύκολο υπόθεση. Εάν σου άρεσε και έχεις μια φίλη που την «καίει» το θέμα, μοιράσου το μαζί της! Επίσης, ακολούθησέ μας στα social media για να μαθαίνεις πρώτη τα νέα μας και κάνε subscribe στο κανάλι μας στο Youtube. Τα λέμε σύντομα!

Scroll to Top