4 τρόποι για φλερτ αν είσαι ντροπαλή

Οι τρόποι που οι άνθρωποι επικοινωνούμε το ερωτικό μας ενδιαφέρον είναι βαθιά ριζωμένοι στην ανθρώπινη φύση μας. Όλοι είμαστε εξοπλισμένοι με τη γλώσσα του φλερτ και τη χρησιμοποιούμε πολλές φορές ακόμη και ασυνείδητα για να πετύχουμε διάφορους σκοπούς: από το να «κατακτήσουμε» το μεγάλο μας έρωτα, μέχρι να πείσουμε έναν πελάτη να προτιμήσει τα προϊόντα μας ή ακόμη επειδή απλά είναι Τετάρτη, βαριέσαι και… αυτό βασικά, είναι Τετάρτη και βαριέσαι.

Βέβαια, το φλερτ, όσο κι αν είναι σύμφυτο με την ανθρώπινη φύση, δεν είναι απλό· απαιτεί πολλές δεξιότητες: ευστροφία, γλώσσα του σώματος, δημιουργικότητα, υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, ευφράδεια λόγου, ευγένεια και πολλά άλλα.

Με άλλα λόγια, στα καλύτερά του το φλερτ μπορεί να είναι πραγματική υψηλή τέχνη… Έτσι μου έχουν πει δηλαδή, εγώ δεν ξέρω… γιατί ΕΙΜΑΙ Ν Τ Ρ Ο Π Α Λ Η. Ναι, ενώ για τους περισσότερους το φλερτ είναι ένα μέσο χαλάρωσης, τόνωσης της αυτοπεποίθησης, παιχνίδι, για τους ντροπαλούς ανθρώπους μάλλον είναι κρύος ιδρώτας, ασυνάρτητες φράσεις, συζητήσεις για τον καιρό και άβολα χαμόγελα. Έτσι ακριβώς είναι και για μένα δηλαδή, ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πολύ προσφάτως, ώσπου έμαθα ότι η επιστήμη της ψυχολογίας έχει δώσει τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα, την οποία θα βρεις παρακάτω.

4 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι στο φλερτ αν είσαι ντροπαλή:

Στάση σώματος

Εάν αποφασίσεις να το τολμήσεις και να κάνεις το πρώτο βήμα για να φλερτάρεις, η στάση του σώματος είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς. Σε τελική ανάλυση, είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς και υποσυνείδητα επιδρά στη διαμόρφωση της γνώμης του για εμάς. Αναρωτήσου, για παράδειγμα, αν θα σου κέντριζε ποτέ το ενδιαφέρον κάποιος στο μπαρ που είναι σκυμμένος πάνω από το κινητό του και με δυσκολία βλέπεις το πρόσωπό του.

Προτίμησε, λοιπόν, να μην είσαι σκυμμένη, να μην καμπουριάζεις, αλλά να στέκεσαι όρθια και φυσικά να μη σκύβεις το κεφάλι. Όταν έχεις μια σωστή στάση σώματος, όχι μόνο αναδεικνύεις καλύτερα το σώμα, το λαιμό και το πρόσωπό σου, αλλά ταυτόχρονα εκπέμπεις αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και σιγουριά. Πρόσεξε, βέβαια, να μην το παρακάνεις, έτσι;

Πώς να κρύψεις το άγχος σου

Το ξέρουμε ότι έχεις ταχυπαλμία και μόνο που του μιλάς και πιθανότατα έχεις ήδη μετανιώσει που ξεκίνησες παιχνίδι, αλλά δε χρειάζεται να το ξέρει, οπότε πρέπει να κρύψουμε ό,τι το μαρτυράει. Αρχικά, προσπάθησε να έχεις τον έλεγχο στις κινήσεις σου. Συνήθως, όταν αγχωνόμαστε, παίζουμε νευρικά με τα χέρια μας, χτυπάμε τα δάχτυλά μας στο τραπέζι και τα πόδια μας στο πάτωμα κ.α. Όλα αυτά, λοιπόν, καλό είναι να τα αποφύγεις.

Επίσης, πάνω στο άγχος μας έχουμε την τάση να βιαζόμαστε. Περπατάμε γρήγορα, μιλάμε ακόμη πιο γρήγορα και ακατάπαυστα… Take it easy. Άλλωστε, όταν παίρνουμε το χρόνο μας και μιλάμε αργά δίνουμε την εντύπωση στο συνομιλητή μας ότι είμαστε σίγουρες για όσα λέμε και κρατάμε τον έλεγχο της συζήτησης.

Η έκφραση του προσώπου μας είναι το Α και το Ω

Σύμφωνα με έρευνα από το Journal of Sex Research, οι περισσότεροι ετεροφυλόφιλοι άνδρες αναγνωρίζουν τέσσερις συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου ως ενδείξεις φλερτ:

  • Το κεφάλι ελαφρά γυρισμένο στο πλάι
  • Το πηγούνι να γέρνει ελαφρώς προς τα κάτω
  • Ένα διακριτικό χαμόγελο
  • Βλέμμα στραμμένο στο άτομο που φλερτάρουμε

Μάλιστα και οι άνδρες χρησιμοποιούν το βλέμμα στο φλερτ, όμως θα πούμε περισσότερα για αυτούς σε επόμενο άρθρο.

Μην υποτιμάς τη δύναμη της γλώσσας του σώματος

Ενώ πολλές φορές μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αρκεί για να κερδίσεις την προσοχή και το θαυμασμού κάποιου, όταν πρόκειται για φλερτ, η γλώσσα του σώματος είναι εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι αυτή που καθορίζει αν τελικά βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευχάριστη φιλική συζήτηση ή σε κάτι που μπορεί να εξελιχθεί ερωτικά.

Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα υπερβολικό ή οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα. Αρκούν λίγες μόνο μικρές κινήσεις και χειρονομίες για να φανείς περισσότερο γοητευτική, αλλά και γοητευμένη από το άτομο που έχεις απέναντί σου. Μερικές από τις πιο «αποτελεσματικές» για τις γυναίκες φαίνεται πως είναι να γέρνουμε ελαφρώς προς το μέρος του συνομιλητή, να φέρνουμε το χέρι μας κοντά στα χείλη μας, και αν το φλερτ εξελίσσεται δυναμικά και θετικά, να περάσουμε απαλά τα δάχτυλά μας στα μαλλιά του. Δεν ακούγεται δύσκολο, σωστά;

Αυτά είναι λοιπόν! Αν είσαι νέα στο άθλημα, ίσως και να σου φαίνονται βουνό. Όμως δε χρειάζεται να τα προσπαθήσεις όλα μαζί, αλλά βήμα-βήμα. Για αρχή, μπορείς να δουλέψεις τη στάση του σώματός σου στον καθρέφτη, η οποία θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση και έτσι όλα τα υπόλοιπα μπορούν να έρθουν πιο ομαλά.

Άλλωστε, είναι κρίμα να μην έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις το φλερτ, το οποίο σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όταν είναι βεβαίως υγιές, επιδρά ιδιαίτερα θετικά στην ψυχική μας υγεία και αυτοβελτίωση: μειώνει σημαντικά το άγχος της καθημερινότητας, μας βοηθά να βελτιώσουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες (πολύ σημαντικό για τα ντροπαλά άτομα), αυξάνει την αυτοεκτίμησή μας και φυσικά την αυτοπεποίθησή μας.

Scroll to Top