δεν σε θέλει

3 ΣΗΜΑΔΙΑ οτι δεν σε θέλει (και πως να τα δεις)

Επειδή το σημερινό μας θέμα είναι δυσκολάκι, από την άποψη ότι ε, όσο να ‘ναι, πονάει ιδιαίτερα μια παραδοχή σαν και το “δεν σε θέλει”, θα ξεκινήσουμε με ένα παράδειγμα που σου είναι πολύ, μα πολύ γνώριμο.

Έρχεται μια φίλη ή γνωστή σου και σου λέει για τον καινούργιο της έρωτα. Όσο μιλάει ενθουσιασμένη και σου λέει τι έχει γίνει από την αρχή του σύμπαντος μέχρι και πριν πέντε λεπτά που έστειλε το τελευταίο μήνυμα στον λεγάμενο, εσύ έχεις προσπαθήσει (σαν καλή φίλη) να κρατήσεις ένα μειδίαμα στα χείλη που δεν προδίδει πόσο έχεις φρίξει με την ιστορία της. Γιατί έχεις φρίξει; Γιατί όσο εκείνη σου λέει τι παίζει μεταξύ τους, εσύ καταλαβαίνεις με απόλυτη σιγουριά ότι ο τύπος δεν την θέλει και πολύ την ερωτοχτυπημένη φίλη σου, και το χειρότερο είναι ότι εκείνη μοιάζει να μην έχει ιδέα ότι συμβαίνει αυτό.

Τώρα λοιπόν που σου θύμισα όλη την αμηχανία που έχει μια τέτοια στιγμή, θα σου πω ένα μυστικό: το έχεις κάνει και εσύ το ίδιο. Σταμάτα, μη χτυπιέσαι. Ξέρω πως λες στον εαυτό σου πως εσύ δεν το κάνεις αυτό, και μάλιστα κάνεις το αντίθετο γιατί δε θες να ξεγελιέσαι και έχεις άμυνες και όλα αυτά τα ωραία, που δυστυχώς δεν ισχύουν. Ναι, άκου με λίγο, μη χτυπιέσαι λέμε. Έχεις κάνει και εσύ το ίδιο. Αλλά τώρα θα σου πω το δεύτερο μυστικό για να σταματήσεις να με μισείς: δε φταις εσύ. Έτσι έχεις μάθει.

Τα τριαντάφυλλα από τη φύση τους έχουν και αγκάθια, και εμείς σήμερα θα παίξουμε τον ρόλο του αγκαθιού, όχι επειδή μας αρέσει να σε πονάμε, αλλά για να σε μάθουμε να μπορείς να τα αναγνωρίζεις, να σταματήσεις να τρυπιέσαι, και επιτέλους να μπορέσεις να ευχαριστηθείς το τριαντάφυλλο (που αν δεν έχεις καταλάβει μέχρι τώρα είναι η παρομοίωση του έρωτα – [και ναι την τραβήξαμε λίγο από τα μαλλιά]).

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τα σημάδια σε μια όμορφη τακτοποιημένη λίστα, που καλά θα κάνεις να τυπώσεις στο μυαλό σου για να μην γίνεις ξανά εσύ εκείνη η φίλη που δεν λέει να καταλάβει ότι ο καλός της δεν είναι ο καλός της.

1. Δεν σε θέλει εάν… εσύ ξεκινάς όλες σας τις συζητήσεις

Όπως μας λέει η Kimia Mansoor που είναι επαγγελματίας matchmaker (μη ξινίζεις, ζούμε στον 21ο αιώνα και αυτό είναι ένα αναγνωρισμένο πλέον επάγγελμα), όταν ένας άντρας είναι τσιμπημένος μαζί μας, θέλει να μάθει όσο πιο πολλά γίνεται για εμάς. Εάν τώρα βλέπεις ότι ο ενδιαφερόμενος δεν σου στέλνει μηνύματα, δεν σε παίρνει τηλέφωνο, δεν έχει στείλει καν ένα ταχυδρομικό περιστέρι βρε αδερφέ, τότε τα μαντάτα δεν είναι και πολύ καλά. Σταμάτα να δίνεις την δικαιολογία ότι είναι ντροπαλός, ότι δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία, ή ότι εσύ είσαι τόσο δυναμική που δεν ξέρει τι να σου πει. Δεν λέμε ότι όλα αυτά δεν μπορεί να ισχύουν, αλλά υπάρχουν τρόποι να σιγουρευτείς εάν όντως συμβαίνει κάτι που τον σταματάει από το να επικοινωνεί μαζί σου ή -όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές- ο άνθρωπος απλά δεν καίγεται όσο εσύ.

2. Δεν σε θέλει εάν… Δεν τον νοιάζει εάν φλερτάρεις με άλλους άντρες

Μπορεί να σου έχει ορκιστεί πως δεν είναι ζηλιάρης γιατί τέτοια ποταπά συναισθήματα είναι για τους κοινούς θνητούς, αλλά, τώρα μεταξύ μας, αυτό δεν ισχύει. Η Dr. Terri Orbuch (a.k.a The Love Doctor), γράφει στο Psychology Today πως ‘Η ζήλια είναι ανάμεσα στα πιο ανθρώπινα συναισθήματα. Νιώθεις ζήλια όταν νομίζεις ότι θα χάσεις μια σχέση που πραγματικά εκτιμάς’. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι τόσο απλό. Δεν έχει καμία σχέση με το πόσο καλλιεργημένος είναι ή με το πόση δουλειά έχει κάνει με τον εαυτό του. Μπορεί να κρύβει τη ζήλια του, αυτό είναι αποδεκτό, αλλά και εσύ με τη σειρά σου μπορείς να καταλάβεις πότε την κρύβει και πότε δεν την έχει. Αν δεν την έχει, τότε δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ.

3. Δεν σε θέλει εάν… Συναισθηματικά είναι ό,τι να ’ναι

Ας ξεκινήσουμε από τα ‘καλά’ νέα. Ναι, το καλά είναι με εισαγωγικά, θα καταλάβεις σύντομα γιατί. Ένας λόγος που ο καλός σου μπορεί να σου φαίνεται ανισόρροπος είναι ότι οι γυναίκες και οι άντρες είμαστε βιολογικά διαφορετικοί. Όχι μόνο εκεί που σκέφτεσαι. Είμαστε και στον εγκέφαλο. Για παράδειγμα, το μεταιχμιακό σύστημα, που είναι, για να το πούμε απλά, το κέντρο συναισθηματικών πληροφοριών του εγκεφάλου, είναι πολύ μεγαλύτερο στις γυναίκες από ότι στους άντρες, και αυτός είναι ένας λόγος που οι γυναίκες είναι πιο κοντά στα συναισθήματά τους. Επειδή όμως αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα (μην ανησυχείς καθόλου, θα το δούμε σε άλλο άρθρο), θα γυρίσουμε ξανά πίσω στο τι σημαίνει ο άντρας που σε ενδιαφέρει να σε έχει μία στο κρύο, μία στη ζέστη. Σημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρεις και τόσο πολύ. Ναι, μπορεί να φταίει η βιολογία του, ναι, μπορεί να φταίει το ότι περνάει μια δύσκολη φάση, ναι, μπορεί να φταίει που ο Ερμής είναι ανάδρομος, αλλά στο τέλος της μέρας, αυτό που μένει είναι εσύ. Εσύ, που έχεις μείνει να κοιτάζεις το κενό και να προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις το τι μπορούν να σημαίνουν οι κινήσεις του, εσύ που προσπαθείς να πάρεις θάρρος ακούγοντας ιστορίες άλλων γυναικών που τελικά ο αναποφάσιστος σύντροφος δέθηκε μαζί τους, εσύ που πατάς στις μύτες μην τυχόν και κάνεις καμιά λάθος κίνηση. Όσο διαφορετικοί και να είμαστε, όσο μπερδεμένος και να είναι, όσο και να θέλεις να του δώσεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου, φύγε. Απομάκρυνε τον εαυτό σου από το δράμα και σταμάτα να νομίζεις ότι είσαι η ηρωίδα που θα βγάλει τον καταραμένο ποιητή από το λαβύρινθό του. Not your circus, not your monkeys, που λένε και οι φίλοι μας οι αγγλόφωνοι.

Φτάσαμε στο τέλος του άρθρου μας και σήμερα. Μήπως έχεις καμία φίλη που θα την βοηθούσε ιδιαίτερα εάν το διάβαζε; Τότε πάρε το θάρρος και κάνε το άρθρο μας share μαζί της, ή απλά βάλτο στον τοίχο σου με την ελπίδα να πάρει το μήνυμα. Επίσης, μήπως, λέω μήπως (γκουχ, γκουχ), αυτή η φίλη είσαι εσύ; Εάν πιστεύεις πως σε βοηθήσαμε, τότε θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα ένα like στη σελίδα μας. Τα λέμε την επόμενη φορά!

Scroll to Top