σχέση με μικρότερο

Σχέση με μικρότερο. Μόδα, ανάγκη, ή προτίμηση;

Αρχικά, αγαπητές μου, να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο ότι όταν μιλάμε για σχέση με μικρότερο, μιλάμε για ηλικίες αυστηρά άνω των 18. Θα μου πεις, όχι ότι στα 18 τα αγόρια είναι ενήλικα στο μυαλό, αλλά τουλάχιστον είναι για τον νόμο. Από εκεί και πέρα, δεν θα επικεντρωθούμε σε ηλικίες ακριβώς- μπορεί να είσαι 21 και να έχεις σχέση με κάποιον που είναι 18, ή μπορεί να είσαι 45 και να έχεις σχέση με κάποιον 30. Δεν μας πειράζει. Το θέμα που θα συζητήσουμε είναι γιατί ακούμε όλο και περισσότερο για γυναίκες που κάνουν σχέση με μικρότερο και γιατί μπορεί να είναι (ή να μην είναι – θα δείξει στην πορεία του άρθρου) καλή ιδέα και για εμάς.

Η εποχή της απελευθέρωσης

Το στίγμα που υπήρχε μέχρι και πρόσφατα, σίγα – σιγά διαλύεται, και όλο και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν το ότι να κάνουν σχέση με μικρότερο άντρα θεωρείται πλέον φυσιολογικό και από εκείνον, και από εκείνη, και από την κοινωνία γύρω τους. Σε αυτό έχει βοηθήσει και το γεγονός ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις έχουν αρχίσει να απελευθερώνονται, αλλά και σίγουρα το γεγονός ότι το βλέπουμε να γίνεται και από διάσημα πρόσωπα. Ποιος θα ξεχάσει την Demi Moore με τον Ashton Kutcher, τον Γάλλο πρωθυπουργό Emmanuel Macron και την σύζυγό του Brigitte, που είναι 25 χρόνια μεγαλύτερη του, και πολλές ακόμα προσωπικότητες, που όχι μόνο δεν ντρέπονται για το ταίρι τους και την επιλογή τους, αλλά το διαφημίζουν κιόλας; (βλέπε τον Nick Offerman και την Megan Mullally που είναι 11 χρόνια μεγαλύτερή του και μαζί γράψανε το βιβλίο ‘The Greatest Love Story Ever Told’)

Είναι όμως μόνο μόδα;

Πάμε να δούμε τι λένε οι έρευνες για εμάς τους απλούς ανθρώπους.

Σε μία έρευνα που έγινε στο website γνωριμιών EliteSingles, 450,000 από τους άντρες μεταξύ των ηλικιών 20 και 29, είπαν ότι θα προτιμούσαν να έχουν σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα, και μάλιστα ο μέσος όρος της ιδανικής ηλικιακής διαφοράς ήταν τα 11 χρόνια.

Εντάξει, θα μου πεις, αυτά τα λένε οι άντρες που θέλουν μεγαλύτερες γυναίκες. Τι κάνουν οι γυναίκες όμως; Σύμφωνα με μια έρευνα από το AARP που έγινε σε 3,500 ελεύθερες γυναίκες, το 34% των ηλικιών μεταξύ 40 και 69, είχαν ήδη σχέση με μικρότερο άντρα. Το 14% των ηλικιών 50 με 59 μάλιστα, είπε ότι οι άντρες που βγαίνουν είναι 40 χρονών ή και μικρότεροι.

Ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέγουμε τη σχέση με μικρότερο;

Πολλοί και διαφορετικοί θα μου πεις και θα έχεις δίκιο. Αλλά κάποιοι λόγοι εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στις απαντήσεις γυναικών σε έρευνες.

  • Οι δύο πιο βασικοί λόγοι για τις γυναίκες είναι η διασκέδαση και η συντροφικότητα.
  • Πολλές γυναίκες επίσης αναφέρουν πως αυτό που πραγματικά εκτιμούν στην σχέση με μικρότερο, είναι η δύναμη που έχουν, το χιούμορ, το πόσο ανοιχτόμυαλοι είναι, και το πάθος τους.
  • Άλλος συχνός λόγος είναι το ότι οι νέοι άντρες συνήθως δεν έχουν τόσο ‘βαρύ’ παρελθόν όσο οι συνομήλικοι – είτε αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν παιδιά και πρώην γυναίκα, είτε το ότι δεν έχουν δημιουργήσει μια απαισιόδοξη άποψη για τον κόσμο λόγω των τραυματικών τους εμπειριών.
  • Οι νεότεροι άντρες επίσης είναι σχεδόν πάντα έτοιμοι για μια νέα περιπέτεια. Το να είσαι με κάποιον ‘φρέσκο’, σημαίνει πως ξέρει τι γίνεται και που ανά πάσα στιγμή και ότι συνήθως έχει την καλή διάθεση και την ενέργεια να σε πάει σε όλα τα μέρη που θα ήθελες να πας.

Τι βλέπουν όμως οι άντρες σε μια μεγαλύτερη γυναίκα; Όχι, δεν είναι η μαμά τους, αν αυτό σκέφτεσαι (ευτυχώς!). Αυτό που λένε είναι ότι μαγεύονται από την αίσθηση της μυστικότητας που βγάζει μια μεγαλύτερη γυναίκα και κυρίως από την πολυτέλεια του να είναι με κάποιον που έχει δουλέψει με τον εαυτό του και είναι ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος.

Προσοχή όμως!

Πολλές γυναίκες και άντρες πέφτουν σε μια παγίδα ξανά και ξανά όταν κάνουν μια σχέση που ο άντρας είναι μικρότερος: Θεωρούν πως η γυναίκα είναι το αφεντικό στη σχέση. Αυτό, ενώ μπορεί στην αρχή να εξιτάρει και τους δύο, εάν η σχέση προχωρήσει, γίνεται ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο και πολύ συχνά οδηγεί σε χωρισμό. Ας θυμόμαστε λοιπόν πως σε μία σχέση πρέπει να είμαστε ισότιμοι για να μπορέσει να λειτουργήσει. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται αυτό λόγω της ηλικιακής διαφοράς και των αναγκαστικά διαφορετικών συνηθειών, το να φέρνει ο καθένας ισότιμα πράγματα στο τραπέζι (ακόμα και αν είναι διαφορετικά σε υλικό) μπορεί να κάνει την σχέση να ανθίσει πραγματικά.

Αυτά για σήμερα αγαπημένες μου. Εσύ έχεις κάποια φίλη που έχει σχέση με μικρότερο ή σκέφτεται να κάνει; Τότε στείλε της αυτό το άρθρο και συζήτησε μαζί της για αυτό. Εάν θέλεις να μας βοηθήσεις στο ξεκίνημά μας, κάνε μας ένα like στο Facebook. Τα λέμε την επόμενη φορά!

Παραπομπές:

Scroll to Top