αγαπάει

4 σημάδια ότι σε αγαπάει

Η ερώτηση του αν σε αγαπάει είναι κάτι που… καίει πολλές (για να μη σου πω όλες) τις γυναίκες που είναι σε καινούργια ή ακόμα και μακροχρόνια σχέση. Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε ότι ο καλός μας μας αγαπάει πραγματικά; Υπάρχουν; Είναι στάνταρ; Ναι, και ναι.

Μπορεί η κάθε σχέση και ο κάθε άνθρωπος να διαφέρει, όμως, κάποια πράγματα οι άνθρωποι τα κάνουμε ασυνείδητα όταν νιώθουμε πραγματική αγάπη. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε 4 σημάδια ότι ο άντρας που είναι μαζί σου σε αγαπάει. Έτοιμη να εξερευνήσουμε;

Επενδύει σε εσένα

Για να μην μπερδευτούμε, όταν λέμε επενδύει, δεν εννοούμε ότι επενδύει λεφτά ή ότι σου παίρνει δώρα και τα λοιπά. Πολύ απλά, το να επενδύει σε εσένα, σημαίνει ότι κάνει κάτι που κοστίζει σε αυτόν προσωπικά.

Τα παραδείγματα εδώ είναι πάρα πολλά, και δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλα. Δηλαδή για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να μετακομίσει στη γειτονιά που σου αρέσει ή να αλλάξει δουλειά ή κάτι άλλο ανάλογο, για να σου αποδείξει ότι σε αγαπάει. Μπορεί οι… θυσίες ας το πούμε να είναι και μικρές, αλλά να είναι συνεχόμενες. Αυτές πολλές φορές αποδεικνύουν την αγάπη πολύ καλύτερα από τα λεγόμενα ‘grant gestures’, που ο άλλος μπορεί να κάνει μία φορά και μετά να φέρεται σαν αρχηγός του κόσμου!

Κάποια παραδείγματα μικρών θυσιών, είναι το να βλέπει την αγαπημένη σου σειρά μαζί σου ακόμα και αν ξέρεις ότι δεν είναι του γούστου του, ή το να προτιμάει να περάσει χρόνο μαζί σου από το να βγει με τους φίλους του, ή να βγαίνει με εσένα και την παρέα σου ενώ καταλαβαίνεις ότι δεν ταιριάζουν και πολύ. Πολλά μικρά τέτοια πραγματάκια, θα σου δείξουν ότι επενδύει σε εσένα γιατί σε αγαπάει και σε θέλει στη ζωή του.

Πάντα πρέπει να θυμόμαστε φίλες μου, ότι όσο και αν πιστεύουμε εμείς ότι η ζωή μας είναι πιο ενδιαφέρουσα ή ότι έτσι κι αλλιώς δεν είχε τι να κάνει, ο σύντροφός μας ζούσε και πριν από εμάς και είχε τις δικές του συνήθειες και προτιμήσεις. Το ότι κάνει χώρο και δίνει χρόνο για να μας βάλει μέσα στη ζωή του, είναι ένα καθαρό σημάδι ότι τα πράγματα πάνε καλά!

Σε προστατεύει

Αυτό φίλες μου μπορεί να ακούγεται λιγάκι… savage ας το πούμε, με μια πρώτη ματιά, σωστά; Στην τελική, είσαι γυναίκα τον 21ο αιώνα, δεν χρειάζεσαι την προστασία κανενός άντρα, σωστά; Σωστά και τα δύο. Αυτό όμως, ουδεμία σχέση έχει με την πρωτόγονη ανάγκη του άντρα να προστατεύει την γυναίκα που αγαπάει. Και πάλι, δεν εννοούμε μόνο τα grand gestures, όπως για παράδειγμα το να σε προστατεύσει αν πάει κάποιος να σε πλακώσει στο ξύλο, και προς Θεού αγαπητές μου, μην κάνετε κανένα τέτοιο τεστ για να διαπιστώσετε την αγάπη του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξει ο άντρας την προστασία του, και το μαγικό είναι κιόλας πως πολλοί από αυτούς τους τρόπους είναι ασυνείδητοι στον άντρα, ακριβώς επειδή είναι περασμένοι μέσα του από την δημιουργία του σαν ανάγκη.

Σκέψου το πιο απλό πράγμα: Τι κάνει όταν είσαι άρρωστη; Ακόμα και αν είναι ένα απλό κρύωμα, ο άντρας που σε αγαπάει πραγματικά, θα ανησυχήσει και θα ενδιαφερθεί για να κάνει όσο το δυνατόν πιο πολλά μπορεί και ξέρει να κάνει, για να αισθανθείς καλύτερα. Θα σου φέρει σούπα, θα κάτσει δίπλα σου, θα φροντίσει να πίνεις πολλά υγρά, να παίρνεις τα φάρμακά σου, και ό,τι άλλο χρειάζεσαι.

Ένα ακόμα πολύ απλό παράδειγμα, είναι να σε προστατεύει ακόμα και όταν περπατάτε. Έχεις παρατηρήσει εάν, είτε υποσυνείδητα είτε συνειδητά, σε βάζει στην μέσα πλευρά του δρόμου, ώστε εκείνος να είναι από τη μεριά που περνάνε τα αμάξια; Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μικροί τρόποι για να δεις αν ο αγαπημένος σου νιώθει την ανάγκη να σε προστατέψει.

Δεν είναι χειριστικός

Το να είναι κάποιος χειριστικός μπορεί να το προβάλλει με πολλούς τρόπους. Οι πιο απλοί – και πιο παρεξηγήσιμοι εδώ που τα λέμε – είναι οι εξής δύο: 1 à Θέλει να σε αλλάξει. 2 à Δεν υπολογίζει τα συναισθήματά σου.

Τώρα προσοχή! Λέμε ότι είναι παρεξηγήσιμοι, γιατί μπορεί ο καλός σου πολύ απλά να σου πει ότι θέλει να προσπαθήσεις περισσότερο στη δουλειά σου ή ακόμα και στην δίαιτά σου (που είναι κ λιγάκι άουτς θέμα για εμάς όσο να ‘ναι) και εμείς να νομίζουμε ότι είναι ένα χειριστικό σκουλήκι που δεν μας αγαπάει όπως είμαστε. Και ναι, αυτό κάποιες φορές μπορεί να ισχύει, και κάποιες άλλες όχι. Το βάρος του να τα ξεχωρίσουμε πέφτει πάνω μας.

Ένας απλός τρόπος να καταλάβουμε πότε είναι χειριστικός και πότε όχι, είναι να παρατηρήσουμε πως αντιδράει όταν του μιλάμε για τα συναισθήματά μας. Αν του πούμε ότι έχουμε μια δύσκολη μέρα π.χ., τι αντίδραση έχει; Απομακρύνεται και σηκώνει τοίχο; Αν ναι, δεν είναι και τόσο καλό σημάδι. Αν όμως μας ακούει και τον ενδιαφέρουν τα συναισθήματά μας, τότε θα κάνει ένα από τα δύο παρακάτω πράγματα:

Ή θα μας ακούσει με κατανόηση και θα μας πει ότι καταλαβαίνει (λογικά τότε έχεις βρει πολύ αναπτυγμένο πνευματικά άντρα έχω να σου πω), ή θα κάνει το κλασσικό και θα προσπαθήσει να βρει λύση στα προβλήματά μας. Προσοχή και πάλι! Αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθεί να μας χειριστεί. Εκεί είναι που του ξυπνάει πάλι η προστατευτικότητα και νομίζει ότι εκείνος πρέπει να βρει λύση.

Σου λέει ότι σε αγαπάει

Φαίνεται λίγο χαζούλι, έτσι; Το καταλαβαίνουμε και εμείς, μην ανησυχείς. Η αλήθεια είναι όμως ότι όσο και αν φαίνεται κλισέ και βαρετό, ο άντρας που σε αγαπάει, θα στο πει, ακόμα και αν είναι εξαιρετικά δύσκολο για αυτόν και είναι αυτό που λέμε ‘κλειστός’ τύπος.

Τώρα το ‘σ’ αγαπώ’ δεν είναι ανάγκη ούτε να στο πει συνοδευόμενο με λουλούδια και τραγούδια κάθε μέρα. Από την άλλη, όταν σου πετάει ένα ‘σ’ αγαπώ’ την ώρα που κλείνετε το τηλέφωνο μηχανικά, δεν μετράει ακριβώς. Αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι κάπου στη μέση.

Μπορεί να σου λέει σ’ αγαπώ όταν σε παίρνει αγκαλιά ή μετά από μια ερωτική συνεύρεση ή εκεί που μιλάτε και λες κάτι που του αρέσει – ή τέλος πάντων, για να μην πάρουμε όλα τα παραδείγματα, σε στιγμές που μπορείς να καταλάβεις ότι δεν το λέει μηχανικά.

Εσύ έχεις παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα 4 σημάδια στον καλό σου; Μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας και κάνε μας ένα like και follow στα social media για να βλέπεις πρώτη όλα τα νέα μας άρθρα. Αν μάλιστα θες να μας υποστηρίξεις ακόμα περισσότερο στην νέα μας αρχή, τότε θα εκτιμούσαμε πολύ να κάνεις και ένα share αυτό το άρθρο σε κάποια φίλη σου που πιστεύεις ότι την ενδιαφέρει. Τα λέμε ξανά σύντομα!

Scroll to Top