Πρώτο ραντεβού: 3 τιπς για να πετύχει (μέρος 2)

Βαρετά, άβολα, αποτυχημένα πρώτα ραντεβού, αυτή η μάστιγα… Μα γιατί είναι τόσο δύσκολο ένα πρώτο ραντεβού να πάει καλά και προς τι το τόσο άγχος; Στο κάτω-κάτω, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή γνωριμία όπως όλες οι άλλες, όπως με ένα νέο φίλο ή την καινούργια σου παρέα από το πανεπιστήμιο.

Και όμως, μια τόσο απλή διαδικασία, η οποία θα έπρεπε να είναι φαν, μας γεμίζει στρες και καταλήγουμε να τα κάνουμε μαντάρα. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς εδώ, στο LadiesOnly, αρχίσαμε να ασχολούμαστε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με αυτό το θέμα και σου ετοιμάσαμε ένα άρθρο με 4 βασικά τιπς που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θέλεις το επόμενο πρώτο σου ραντεβού να πετύχει!

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σου, τα τιπς αυτά έχουν ως εξής:

  • “Τι να βάλω;”: Κάτι που να ταιριάζει με την περίσταση και το μέρος, αλλά ταυτόχρονα να σε αντιπροσωπεύει και να σε κάνει να νιώθεις μια θεά! Ξέρουμε ότι λατρεύεις εκείνο το κόκκινο φόρεμα που αγόρασες στις εκπτώσεις πριν 2 χρόνια και δεν έχεις τολμήσει να το φορέσεις ποτέ, γιατί σου πηγαίνει λίγο στενό, δεν είναι και πολύ του γούστου, αλλά ξέρεις τώρα, ήταν σε τιμή ευκαιρίας και δε μπορούσες να το αφήσεις.

Ίσως, όμως, σε ένα πρώτο ραντεβού, που έχεις ήδη το άγχος της γνωριμίας, της πρώτης εντύπωσης και πάει λέγοντας να μην είναι και η καλύτερη ιδέα να φορτωθείς με ένα ακόμη άγχος, αυτό του ρούχου.

  • “Μήπως να τον στήσω λιγάκι;”: Όχι, γιατί δε θα τον κάνεις να ανυπομονεί περισσότερο, αλλά απλά να μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή που ντύθηκε και στολίστηκε για να κάθεται να σε περιμένει σαν τον μαλάκα. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό, άλλωστε, σε μια πρώτη γνωριμία, από τους καλούς τρόπους
  • “Είναι έγκλημα να χαζέψω λίγο στο Instagram, αν δεν έχουμε τι να πούμε;”: Ναι, είναι έγκλημα και η επιστήμη έχει μιλήσει και μας έχει πει ότι το κινητό καταστρέφει κυριολεκτικά τις εξόδους μας και τα ραντεβού μας. Πρώτον, θα φανείς σνομπ, δεύτερον θα φανείς βαρετή, τρίτον θα τον φέρεις σε πολύ δύσκολη θέση και θα έχεις μόλις καταστρέψει ένα πρώτο ραντεβού που θα μπορούσε να είχε επιτυχία.
  • “Και τώρα τι λέμε με έναν άγνωστο;”: Αναρωτιέσαι τι να πεις με σε ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον που είναι στην ουσία άγνωστο; Ε, τι καλύτερο από το να του κάνεις ερωτήσεις, για να τον γνωρίσεις καλύτερα και να σταματήσει να είναι άγνωστος. Προσοχή στις ερωτήσεις, ε; Να είναι διακριτικές, ενδιαφέρουσες και εμπνευσμένες όσο γίνεται.
Γυναίκα με βαριεστημένη έκφραση καθισμένη σε καφετέρια μαζί με έναν άνδρα που της μιλά

Extra tip! Αν κάθε φορά στα πρώτα ραντεβού νιώθεις το κεφάλι σου να αδειάζει και να μην έχεις τίποτα απολύτως να πεις, πρέπει να αποκτήσεις τώρα το νέο E-book μας “ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΘΕΛΕΙΟ ΔΥΟ”, όπου θα βρεις πάνω από 100 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στο αγόρι που σε ενδιαφέρει, ώστε να έρθετε πιο κοντά!

Αφού, λοιπόν, ξεμπερδέψαμε με τα βασικά, πάμε να μιλήσουμε για άλλα 3 τιπς που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις το παιχνίδι και να κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση στο επόμενο πρώτο ραντεβού σου:

1. Προετοιμάσου για τις συζητήσεις

Και φυσικά δεν εννοώ να κάνεις πρόβα μπροστά από τον καθρέφτη τι σκοπεύεις να πεις, λες και ετοιμάζεσαι για συνέντευξη. Όμως, αν είσαι άτομο που βιώνεις κοινωνικό άγχος, κανείς δε θα σε κρίνει αν πριν βγεις σκεφτείς λιγάκι τι θα σου άρεσε να συζητήσεις στο πρώτο σου ραντεβού με το συγκεκριμένο άτομο.

Άλλωστε, σύμφωνα και με τους ειδικούς, ένα απο τα πιο γοητευτικά στοιχεία σε έναν άνθρωπο είναι η ικανότητά του να φέρνει στο τραπέζι ενδιαφέροντα θέματα για συζήτηση και να καταφέρνει να διατηρεί το διάλογο, χωρίς να απαντάει συνεχώς “Αχά”, “Ναι” και “Μάλιστα…”.

Τι να προσέξεις: Τα θέματα για τα οποία μπορείς να μιλήσεις σε ένα πρώτο ραντεβού θεωρητικά είναι αμέτρητα. Πώς να διαλέξεις το σωστό:

  • Προτίμησε να μιλήσεις για ένα θέμα που γνωρίζεις καλά (π.χ. το αγαπημένο σου είδος ταινιών, ένα μουσικό συγκρότητα που λατρεύεις, τα ταξίδια που έχεις κάνει). Μην πέσεις στην παγίδα να ξεκινήσεις συζήτηση για πράγματα που δε γνωρίζεις, απλά για να τον εντυπωσιάσεις, γιατί πολύ πιθανό να καταφέρεις το ακριβώς αντίθετο.
  • Καλύτερα να μη διαλέξεις ένα πολύ εξειδικεύμενο θέμα, που είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζει καθόλου το ντέιτ σου, γιατί έτσι ίσως να αισθανθεί άβολα, μειονεκτικά και… βλάκας.
  • Προσπάθησε να αποφύγεις “λεπτά” ή/και δυσάρεστα θέματα, όπως ασθένειες κ.α. Αρχικά, γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα πρώτο ραντεβού; Και δεύτερον, επειδή δε γνωρίζεις την ιστορία του άλλου, ίσως να του ξυπνήσεις κάποια τραυματική εμπειρία που θα του χαλάσει εντελώς τη διάθεση.

2. Χαλλλάρωσε…

Τι σου λέω τώρα, ε; Αν μπορούσες, θα το έκανες θα μου πεις. Αλλά άφησέ με να σου εξηγήσω λίγο καλύτερα τι είναι ένα πρώτο ραντεβού, για να καταλάβεις πόσο χαζό είναι να αγχώνεσαι και να εμποδίζεις τον εαυτό σου από το να το απολαύσει.

Πρώτα απ’ όλα, ένα πρώτο ραντεβού δεν καθορίζει στο 100% αν αυτή η γνωριμία θα καταλήξει σε κάτι όμορφο ή όχι. Ο σκοπός του πρώτου ραντεβού δεν είναι να αποφασίσεις αν ο λεγάμενος είναι το άλλο σου μισό ή αν θα τον παντρευτείς. Ο σκοπός του πρώτο ραντεβού είναι πολύ απλά να αποφασίζεις αν αξίζει να βγεις και ένα δεύτερο.

Προφανώς και δε μπορείς να μάθεις και να καταλάβεις τα πάντα από το πρώτο κιόλας τετ-α-τετ, οπότε ηρέμησε και κοίταξε και να πάρεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, χωρίς ταυτόχρονα να φτιάχνεις λίστα με υπερ και κατά στο κεφάλι σου όση ώρα αυτός σου μιλάει.

Γυναίκα και άνδρας καθησμένη σε καφετέρια ο ένας απέναντι στον άλλον πίνουν χυμο και κοιτάζονται στα μάτια

Δεύτερον, ο λόγος που κυρίως αγχώνεσαι είναι επειδή θέλεις να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό, αλλά ο νούμερα ένα λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δε μπορούμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε συγκεκριμένες καταστάσεις είναι ακριβώς επειδή αγχωνόμαστε!

Αν σε στρεσάρει ο τίτλος “πρώτο ραντεβού”, ονόμασέ το κάπως αλλιώς: πρώτη συνάντηση, γνωριμία, ποτό με ένα νέο άτομο που ήρθε στο ζωή σου…

3. Πρόσεξε τους τρόπους με τους οποίους θα δείξεις ενδιαφέρον

Οι γυναίκες τείνουμε συχνά στα πρώτα ραντεβού να είμαστε κάπως απόμακρες και να περιμένουμε όλη τη δουλειά από τους άνδρες: τα κοπλιμέντα, τα αγγίγματα, τις συζητήσεις και άλλα.

Όπως, όμως, αρέσει σε εμάς να ακούμε όμορφα λόγια και να παίρνουμε την επιβεβαίωση σε ένα πρώτο ραντεβού ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς, το ίδιο θέλουν και αυτοί οι καημένοι.

Επομένως, αν σκέφτεσαι πόσο όμορφος είναι απόψε, μη διστάσεις να το μοιραστείς μαζί του, φοβούμενη ότι θα σε περάσει για λυσάρα. Από την άλλη, πρόσεξε να μην το παρακάνεις με 100 χιλιάδες σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση, γιατί ίσως να σκεφτεί ο άνθρωπος ότι μόνο αυτό σε ενδιαφέρει ή ότι δεν τα εννοείς και ιδιαίτερα. Τα πιο όμορφα κοπλιμέντα, άλλωστε, είναι τα αυθόρμητα, αυτά που τα σκεφτόμαστε και τα νιώθουμε τόσο έντονα που δε μπορούμε παρά να τα πούμε.

Τέλος, μην υποτιμάς ποτέ τις μαγικές ιδιότητες ενός ανεπαίσθητου, “τυχαίου” αγγίγματος… Είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάω. Ξέρω, αποκλείεται να πάρεις την πρωτοβουλία για το πρώτο φιλί ή την πρώτη αγκαλιά, μπορείς, όμως, να του δείξεις τον ενδιαφέρον σου με πολύ πιο εύκολους και “αθώους τρόπους: ένα άγγιγμα στο χέρι του, ένα χάδι στο μπράτσο του, ένα βλέμμα στα μάτια του που διαρκεί περισσότερα από 1-2 δευτερόλεπτα αρκούν για να λάβει το μήνυμα.

Γυναίκα απαλά αγγίζει τα μαλλιά του άνδρα που κάθεται δίπλα της στο μπαρ

Ελπίζουμε να βρήκες το άρθρο μας χρήσιμο! Αν ναι. θα χαρούμε πολύ να το μοιραστείς με μια φίλη σου και να μας πείτε τη γνώμη σας στα social media του LadiesOnly. Και εννοείται πως αν χρησιμοποιήσετε κάποια από τα τιπς μας στο επόμενο πρώτο ραντεβού σας, ανυπομονούμε να μας πείτε πώς πήγε!

Scroll to Top