τσακωμός

Τσακωμός. Δεν φαντάζεστε ποιος είναι ο Νο. 1 λόγος!

Ο τσακωμός με τον σύντροφό μας είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς) είναι και αναπόφευκτο κομμάτι μιας σχέσης. Μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά και να τελειώσει με γέλια, μπορεί να κρατήσει για μέρες και να τελειώσει με κλάματα, και είναι τόσο ιδιαίτερος και μοναδικός για κάθε ζευγάρι, που σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν και άλλοι έχουν τον ίδιο καβγά για τους ίδιους λόγους, σωστά; Λάθος!

Μια πρόσφατη έρευνα ήρθε και μας άλλαξε όλες τις ιδέες που είχαμε μέχρι τώρα για το πως προκαλείται ο τσακωμός και ποιος είναι μάλιστα ο κυριότερος και πιο συχνός λόγος που συμβαίνει σε ζευγάρια. Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι τα λεφτά και η διαχείριση των οικονομικών, είναι πολύ συνηθισμένος λόγος που οδηγεί τα ζευγάρια σε διαζύγιο, αλλά ο Νο. 1 λόγος για την συχνότητα του τσακωμού είναι άλλος… Μπορείς να μαντέψεις ποιος είναι;

Τι θα φάμε σήμερα;

Αυτή είναι η επίμαχη ερώτηση που τρέμουν περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα. Περίπου το 37% των ζευγαριών, είπαν ότι ο τσακωμός για το φαγητό είναι ο πιο συχνός που έχουν με τον σύντροφό τους. Μας φαίνεται λίγο αστείο, αλλά αν το καλοσκεφτείς, πόσες φορές έχεις αγανακτήσει με τον φίλο σου γιατί δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση τι θέλει να φάει ή πετάει το μπαλάκι σε εσένα που είσαι εξίσου αναποφάσιστη;

Ο τσακωμός καλά κρατεί…

Δεν είναι όμως η ερώτηση του ‘τι θα φάμε’ το μόνο πρόβλημα. Υπάρχουν και ζευγάρια που λένε, εντάξει ρε παιδί μου, από το να χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας, ας παραγγείλουμε. Εκεί αρχίζει μια άλλη Οδύσσεια. Η ερώτηση ‘Από που θα παραγγείλουμε;’, φαίνεται να είναι λόγος τσακωμού για το 37% των ερωτηθέντων, ενώ το 35% αυτών, λέει ότι ξέρουν από που να παραγγείλουν και ο τσακωμός έρχεται όταν πάνε στο καυτό θέμα του τι να παραγγείλουν.

Θες και μία τρελή στατιστική;

Ένα ζευγάρι τσακώνεται κατά μέσο όρο 156 φορές το χρόνο για το τι θα φάνε και όχι μόνο αυτό, αλλά ο τσακωμός κρατάει περίπου 17 λεπτά – μέχρι δηλαδή τελικά να αποφασίσουν τι θα φάνε. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο για 2652 λεπτά, δηλαδή 44 ώρες και 12 λεπτά, τσακωνόμαστε με τον φίλο μας για το τι θα φάμε. Τρελό;

Και έχει και άλλο…

Θα μας τρελάνει αυτή η έρευνα! Μας λέει ότι επίσης, πέρα από το ‘τι θα φάμε’ και ‘από που θα παραγγείλουμε’, ο τσακωμός για το φαγητό δεν τελειώνει εκεί. Το 32% των ζευγαριών μαλώνουν για το ποιος θα πάει να πάρει το φαγητό, το 30% μαλώνει για το πόσο φαγητό ακριβώς θα πάρουν, και το 12% καυγαδίζει για το αν θα μοιραστούν το φαγητό ή θα πάρουν ξεχωριστά πιάτα.

Μια τελευταία τρελή στατιστική!

Το 22% των γυναικών θα έκαναν σχέση με κάποιον μόνο αν είχαν παρόμοιες προτιμήσεις στο φαγητό, ενώ οι μισές από τις 2,000 γυναίκες στην έρευνα είπαν ότι αν μάθουν ότι ο μελλοντικός τους σύντροφος έχει τις ίδιες προτιμήσεις με αυτές στο φαγητό, τότε θα τον θέλουν ακόμα παραπάνω. Το πιο εξωφρενικό όμως, είναι ότι υπάρχει ένα 17% που αρνείται κατηγορηματικά να κάνει σχέση με κάποιον που έχει εντελώς διαφορετικές προτιμήσεις από εκείνες στο φαγητό, ακόμα και αν αυτός ο κάποιος είναι εκατομμυριούχος!

Μα καλά τώρα, θα μου πεις, είναι δυνατόν το φαγητό να είναι ΤΟΣΟ πια πολύ σημαντικό; Και όμως. Όπως είπαμε, επειδή ο τσακωμός είναι κάτι που δε μπορεί να αποφευχθεί, οι πιο συχνοί από αυτούς καταλήγουν να είναι για απλά και καθημερινά πράγματα – και τι πιο απλό από το καθημερινό γεύμα;

Για να σου αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο (γιατί και για εμάς ήταν λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε!), δες και τους άλλους πολύ συχνούς λόγους που οδηγούν σε τσακωμό:

  • Σχέδια για διακοπές – 23%
  • Ρουτίνα ύπνου – 24%
  • Ήχοι ξυπνητηριού – 25%
  • Ποιες ταινίες και σειρές θα δείτε – 30%
  • Πόσο χρόνο θα περάσετε με την οικογένεια – 31%
  • Πόσο χρόνο παίρνει να ετοιμαστείτε για έξω – 34%
  • Τι ώρα να φύγετε από το σπίτι για να πάτε σε ραντεβού ή σε εκδήλωση – 34%
  • Και το τελευταίο φυσικά, το τι να φάτε – 37%

Απίθανο και όμως αληθινό. Εσύ έχεις κάποια φίλη που θα ταυτιστεί απόλυτα με αυτό το άρθρο; Τότε κάνε το ένα share μαζί της, και αν θες να μας υποστηρίξεις, τότε κάνε μας και ένα like και follow. Τα λέμε ξανά σύντομα!

Scroll to Top