Ζευγάρι που έχουν ερωτευτεί είναι αγκαλιά και χαμογελούν

3 τρόποι για να σε ερωτευτεί

Αν άνοιξες αυτό το άρθρο περιμένοντας να βρεις τη συνταγή για να τον κάνεις να σε ερωτευτεί… έπεσες μέσα, ακριβώς αυτό πρόκειται να διαβάσεις! Βέβαια, εμείς θα σου δώσουμε τη συνταγή, αλλά κι εσύ πρέπει να επιστρατεύσεις τη μαεστρία σου και το ταπεραμέντο σου, για να πετύχει.

Τώρα, όμως, μπορεί να αναρωτιέσαι «Υπάρχουν κανόνες και συνταγές για θέματα καρδιάς»; Υπάρχουν. Γιατί μπορεί να έχουμε συνδέσει τον έρωτα με την καρδιά, αλλά στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος είναι αυτός που «ερωτεύεται», αφού πλημμυρίζει με ορμόνες και χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα της ευχαρίστησης, της επιθυμίας, της προσήλωσης και άλλα που βιώνουμε, όταν είμαστε ερωτευμένοι.

Μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς πετούν στον ουρανό

Έτσι, οι νευροεπιστήμονες «διαβάζοντας» τον εγκέφαλο και οι ψυχολόγοι κατανοώντας τα συναισθήματα ανθρώπων που έχουν ερωτευτεί μάς έχουν δώσει πολύ σημαντικά ευρήματα με τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες και τους άνδρες να ερωτεύονται.

Αρχικά, όμως, ας δούμε πώς ερωτευόνται οι άνδρες:

Έρωτας σε 3 βήματα

Ο άνδρας, που λες, για να ερωτευτεί, περνάει από τρεις φάσεις, όπως μαθαίνουμε και από τη Δρα. Ανθρωπολογίας Helen Fisher, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Λαγνεία

Λογικά δεν πέφτεις από τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι άνδρες, όταν βλέπουν μια γυναίκα που τους ελκύει είναι το σεξ. Η λαγνεία είναι η καθαρά σωματική επιθυμία και δεν έχει φυσικά καμία σχέση με βαθύτερα συναισθήματα, όπως ο έρωτας και η αγάπη.

Γι’ αυτό, άλλωστε, μπορούμε και θέλουμε πολλές φορές να κάνουμε σεξ με άτομα τα οποία δεν αγαπάμε (και να είναι και καλό). Επίσης, λαγνεία ένας άνδρας μπορεί να νιώθει για 2, 3, 4, 10 γυναίκες ταυτόχρονα, δυστυχώς.

2. Έλξη

Εδώ σιγά-σιγά αρχίζει να σοβαρεύει το παιχνίδι. Μπορεί, όπως είπαμε, να θέλει να κάνει σεξ με πολλές, αλλά δεν τον ελκύουν όλες. Έχοντας μπει στη φάση της έλξης, ο άνδρας σημαίνει ότι έχει αρχίσει να κάνει φόκους σε μια γυναίκα: τη σκέφτεται έντονα, θέλει να τη βλέπει συνέχεια και την υπολογίζει πλέον σαν πιθανή σύντροφο, έστω και υποσυνείδητα. Οι επιστήμονες, μάλιστα, συγκρίνουν αυτή τη φάση, που στην ουσία είναι η φάση που ο άνδρας σε έχει σχεδόν ερωτευτεί, με τον εθισμό. Τελικά, δηλαδή, ο έρωτας είναι κάτι σαν ναρκωτικό.

3. Αφοσίωση

Σε αυτή τη φάση, τον έχεις πλέον κερδίσει ολοκληρωτικά. Ο έρωτας συνοδεύεται πλέον και από αγάπη και από το συναίσθημα ότι θέλει να είναι μαζί σου για πολύ καιρό ή και για πάντα. Πάνω στην αφοσίωση στηρίζονται οι επιτυχημένες μακροχρόνιες σχέσεις, ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας.

Ζευγάρι μέσα στη θάλασσα αγκαλιασμένοι γελούν

Είναι το στάδιο εκείνο στο οποίο ο άνδρας όχι απλά δεν έχει μάτια για άλλη, αλλά ονειρεύεται τη ζωή του (ή έστω τα επόμενα χρόνια της ζωής του) μαζί σου.

Τώρα, λοιπόν, που έχουμε καταλάβει κάπως καλύτερα πώς λειτουργούν οι άνδρες, ας δούμε τρεις τρόπους που, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, είναι ικανοί να ξυπνήσουν τον έρωτα σε κάποιον.

Για κοίτα με στα μάτια…

Πώς θα σου φαινόταν, αν σου έλεγα ότι αρκεί μόνο η οπτική επαφή για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί; Και όμως, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή ψυχολογίας Zick Rubin όσο δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κοιτάζοντας κάποιον στα μάτια, και κάνοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να σε κοιτάζει και αυτός, αυξάνεις τις πιθανότητές σου να σε ερωτευτεί!

Επίσης, σύμφωνα με τη Δρα. Pam Spurr, όταν κάποιος μας κοιτά στα μάτια μας κάνει να ανακαλούμε αναμνήσεις με άλλα άτομα που αγαπάμε. Συνεπώς, σταδιακά τον συνδέουμε και αυτόν με αισθήματα αγάπης και έρωτα. Με μέτρο, βέβαια, φίλη, ε; Μη μας περάσει παρανοϊκές ο άνθρωπος.

Δείξε ότι εκτιμάς το χιούμορ του

Όπως διαβάζουμε και σε σχετικές έρευνες, όταν κάποιος γελά με τα αστεία μας, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα για αυτό που είμαστε και πιο άνετα γύρω του. Εάν, λοιπόν, κάθε φορά που συναντάς κάποιον που σου αρέσει, φεύγοντας τον αφήνεις με τόσο ωραία συναισθήματα, αρχίζει να τα συνδέει μαζί σου και τσουπ… έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο να σε ερωτευτεί.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τρία πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά, παρ’ όλο που οι άνδρες και οι γυναίκες γενικά γοητευόμαστε από άτομα με αίσθηση του χιούμορ, για τους άνδρες έχει περισσότερη σημασία να εκτιμάμε τα δικά τους αστεία παρά να είμαστε αστείες εμείς οι ίδιες.

Άνδρας και γυναίκα γελούν αγκαλιά στον καναπέ

Η ευγένεια είναι το παν

Φυσικά και η ευγένεια είναι σημαντική σε όλες τις σχέσεις μας, από την κοπέλα που μας φτιάχνει τον καφέ κάθε πρωί μέχρι και τους φίλους μας και το αγόρι μας. Όμως, άλλη μια γραφική βλακεία που ακούμε συχνά (ευτυχώς όλο και λιγότερο) είναι ότι όταν «τη λες» σε κάποιον, όταν προσπαθείς με διάφορους τρόπους να δείξεις ότι είσαι ανώτερος και να τον κάνεις να νιώσει κάπως άβολα, καταφέρνεις να του επιβληθείς και να μπεις στο μυαλό του, άρα να τον κάνεις να φάει κόλλημα μαζί σου, καθώς θα σε θεωρήσει «ανώτερο», έξυπνο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Εννοείται, βέβαια, ότι εμείς, όπως και πολυάριθμες έρευνες πάνω στο θέμα, διαφωνούμε με αυτή την άποψη. Όπως κάθε γυναίκα θέλει και απαιτεί το σεβασμό από το άτομο με το οποίο θα βγει ένα ραντεβού, το ίδιο περιμένουν και οι άνδρες από εμάς.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας σχετικά με το θέμα, στην οποία συμμετείχαν 10.000 άτομα, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν άνδρες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι θέλουν ο/η σύντροφός τους να είναι ευγενικός/ευγενική τόσο με αυτούς όσο και με όλους γύρω τους. Στην ίδια έρευνα διαβάζουμε, ακόμη, ότι είναι πιο πιθανό, όταν μας αρέσει ένα άτομο και παρατηρούμε ότι είναι ευγενικό, να το δούμε πιο σοβαρά μαζί του.

Ελπίζουμε να βρήκες το άρθρο μας χρήσιμο. Αν σου άρεσε, θα χαρούμε πολύ να το μοιραστείς με μια φίλη σου και να μας πείτε τη γνώμη σας στα social media του LadiesOnly!

Τέλος, αν θέλεις να μάθεις κι άλλους τρόπους για να να τον κάνεις να σε ερωτευτεί, τότε πρέπει να αποκτήσεις αμέσως το νέο μας E-Book “ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ”!

Scroll to Top