οργασμός

Γιατί δεν έρχομαι σε οργασμό; 4 τιπς που θα σε σώσουν

Δυσκολεύεσαι να έρθεις σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ; Προσπαθείς ακόμη και μόνη σου, αλλά δεν τα καταφέρνεις; Έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι αν όταν ο Θεός σε έφτιαχνε ξέχασε να σου βάλει σημείο G; Μηηη μου στεναχωριέσαι! Για όλα υπάρχει λύση.

Όμως, να ξεκινήσουμε από τα βασικά, γιατί σε νιώθω αγχωμένη. Είμαι σίγουρη πως αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι ότι κάτι πάει λάθος με σένα. Ε, λοιπόν, όχι, φίλη. Και για να μη νιώθεις μόνη σου, ιδού τα ευρήματα:  σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2022, το 81,6% των γυναικών δεν έρχεται σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ μόνο με διείσδυση. Άσε που το 5-10% του γυναικείου πληθυσμού δεν έχει έρθει ποτέ σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ!

Βέβαια, επειδή αυτό το φαινόμενο είναι τόσο συχνό δε σημαίνει ότι πρέπει να το αποδεχτούμε και να μην κάνουμε τίποτα, για να το αλλάξουμε. Σε καμία περίπτωση πάντως δε θα αφήσουμε τον παρτενέρ μας να μας κάνει να νιώσουμε άσχημα γι’ αυτό.

Π.χ. αρκετοί άντρες μπορεί να πουν “Μα η πρώην μου πάντα ερχόταν σε οργασμό μαζί μου, οπότε κάτι παίζει με σένα”. Αρχικά, λυπούμαστε βαθύτατα τους άντρες που πιστεύουν ότι όλοι οι γυναικείοι οργασμοί είναι αληθινοί. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που νομίζουν ότι κατά τη διάρκεια του sexting κάνουμε όντως αυτά που τους περιγράφουμε.

Κατά δεύτερον, τον συμβουλεύουμε να τσεκάρει τα παραπάνω στατιστικά. Και τρίτο και σημαντικότερο, του υπενθυμίζουμε ότι στο σεξ δεν υπάρχει ένα άτομο, αλλά δύο και είναι υπεύθυνα και τα δύο για το αποτέλεσμα και την απόλαυση που θα πάρουν. Αν δε λέει να το καταλάβει, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

1. Απλά τα πράγματα…

Πολλές φορές, όταν σκεφτόμαστε τι είναι αυτό που πραγματικά μας αρέσει στο σεξ, δε συνειδητοποιούμε ότι ξέρουμε ήδη πολλά για αυτά που μας αρέσουν και αυτά που δε μας αρέσουν. Απλά ίσως κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο περίπλοκα απ’ όσο χρειάζεται.

Για παράδειγμα, στην παραπάνω περίπτωση που το αγόρι σου κατά τη διάρκεια του σεξ σε ρωτάει τι είναι αυτό που σου αρέσει, δε σημαίνει ότι περιμένει από σένα να του αραδιάσεις μια λίστα με 30 βήματα για το πώς θα σε φέρει σε οργασμό. Μικρά πράγματα που έχεις εντοπίσει ότι σου αρέσουν αρκούν, για να περάσετε στο επόμενο βήμα και να αρχίσετε να ανακαλύπτετε μαζί τις επιθυμίες σας.

Τι μπορεί να είναι αυτά τα μικρά πράγματα; Μπορεί να είναι ένα απλό φιλί στο λαιμό ή ένα άγγιγμα κάπου που σου αρέσει. Μπορεί, για τις ρομαντικές της παρέας, να είναι μια αγκαλιά. Μπορεί για άλλες να είναι το dirty talking.

Επίσης, ψάχνοντας τι σε ικανοποιεί στο σεξ, δεν είναι ανάγκη να αναζητάς μια μαγική συνταγή που, αν την ακολουθήσει κάποιος ή εσύ μόνη σου, θα φτάσεις σε νέα επίπεδα ηδονής και θα βιώνεις τον έναν οργασμό μετά τον άλλον. Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα, φίλη. Ξεκινάμε με μικρά βήματα, εντοπίζουμε σιγά-σιγά πράγματα που μας αρέσουν και όσο περνάει ο καιρός το παζλ συναρμολογείται, μέχρι να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

2. Εμπρός μικρή μου εξερευνήτρια!

Το ότι αυτό το διάστημα δεν έχεις ερωτικό παρτενέρ δε σημαίνει ότι πρέπει να στερείσαι τη σεξουαλική σου ικανοποιήση. Όχι μόνο μπορούμε να περάσουμε και μόνες μας καλά (καμιά φορά και καλύτερα απ’ ό,τι θα περνούσαμε με παρέα…), αλλά αυτή είναι και μια ιδανική ευκαιρία να εξερευνήσουμε τι είναι αυτό που μπορεί να μας φέρει σε οργασμό.

Άλλωστε, πρέπει να έχουμε αποκτήσει μια ισορροπημένη σεξουαλική σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό, ώστε να μπορέσουμε να νιώσουμε άνετα με τη σεξουαλικότητά μας και να αγκαλιάσουμε τις επιθυμίες μας. Μην διστάσεις να πειραματιστείς, λοιπόν!

Δοκίμασε να αγγίξεις το σώμα σου σε διάφορα σημεία, με διαφορετικούς τρόπους και δες τι λειτουργεί για σένα. Παίξε στο μυαλό σου με σενάρια και φαντασιώσεις, ώσπου να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου κεντρίζει την προσοχή. Και τέλος, μη φοβηθείς να δοκιμάσεις και sex toys… Μπορεί να εκπλαγείς!

3. Πειραματίσου και λίγο…

Αν θέλεις να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου, δε γίνεται να συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Επίσης, ο μόνος τρόπος για να μάθεις αν κάτι στο σεξ σου αρέσει ή όχι είναι να το δοκιμάσεις. Μπορεί, για παράδειγμα, να μη βρίσκεις το στοματικό σεξ ελκυστικό ως ιδέα, αλλά δοκιμάζοντάς το, να αλλάξεις γνώμη για πάντα. Και από την άλλη, ίσως να υπάρχει στο μυαλό σου κάποια φαντασίωση που μόλις τη ζήσεις να καταλάβεις ότι δεν είναι για σένα.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, εμείς είμαστε αυτές που βάζουμε και πρέπει να έχουμε όρια. Άλλωστε, γνωρίζοντας πολύ καλά όλα όσα δε θέλουμε, μπορούμε ευκολότερα να βρούμε αυτά που μας αρέσουν και θα μας φτάσουν στον πολυπόθητο οργασμό. Αν κάτι δε θέλουμε ούτε καν να το δοκιμάσουμε, πολύ απλά δεν το δοκιμάζουμε. Και αν ο παρτενέρ μας επιμένει, παρά την άρνησή μας, σηκωνόμαστε, ντυνόμαστε και φεύγουμε.

4. Μάθε από τις εμπειρίες σου

Ένας καλός τρόπος να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που θέλεις στο σεξ, είναι να κοιτάξεις πίσω στις καλύτερες και χειρότερες σεξουαλικές σου εμπειρίες.

Ποιο είναι το καλύτερο σεξ που έχεις κάνει ποτέ; Γιατί ήταν το καλύτερο; Ήταν η ατμόσφαιρα; Το μέρος; Οι στάσεις που δοκιμάσατε; Μήπως έκανες μαζί του κάτι που δεν είχες την ευκαιρία να ξανακάνεις με άλλον, αλλά θα ήθελες πολύ;

Και από την άλλη πλευρά, τι είχε φταιξει για τις χειρότερες σεξουαλικές εμπειρίες που είχες; Το παρελθόν, επομένως, μπορεί να μας δώσει πολλές χρήσιμες απαντήσεις, αν κοιτάξουμε προσεκτικά.

Βέβαια, ας έχουμε κατά νου ότι η ποιότητα του σεξ δεν εξαρτάται μόνο από το τι κάνουμε, αλλά και το με ποιον τα κάνουμε. Οπότε, κάτι που δοκίμασες μια φορά με τον πρώην σου και δε σου άρεσε, ίσως να το δοκιμάσεις με τον νυν σου και να είναι τέλειο.

Ελπίζουμε να βρήκες το σημερινό μας άρθρο χρήσιμο. Αν ναι, θα χαρούμε πολύ να το μοιραστείς με μια φίλη σου και να μας πείτε τη γνώμη σας στα social media του LadiesOnly!

Scroll to Top