Η Ιστορία Σου: “Γιατί χάθηκα μέσα στη σχέση μου;”

Φίλη, σήμερα σου έχω ένα νέο για το οποίο είμασετε πολύ ενθουσιασμένοι στην ομάδα του LadiesOnly! Μας έχετε αποδείξει ότι έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης πλέον, αφού πολλές φορές μας κάνετε ερωτήσεις στο Instagram σχετικά με τα προσωπικά σας διλήμματα και μας εμπιστεύεστε με τις ιστορίες σας (και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό!). Έτσι κι εμείς εμπνευστήκαμε και σήμερα θα εγκαινιάσουμε μια νέα ενότητα, εν ονόματι “Η Ιστορία Σου”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δυο φορές το μήνα θα μοιραζόμαστε την ιστορία μιας αναγνώστριάς μας που μας την έχει στείλει στο Instagram και θα προσπαθούμε μαζί να απαντάμε σε οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό έχει, πάντα σύμφωνα με την επιστήμη και τη γνώμη των ειδικών. Ώρα, λοιπόν, να διαβάσουμε την πρώτη ιστορία!

“Πριν μερικά χρόνια, όντας παντελώς μόνη από φίλους στην πόλη μου, κι έχοντας ανάγκη από ανθρώπους που να μπορώ να τους μιλήσω και να μοιραστώ στιγμές μου, πέτυχα εκείνον σε ένα λάτιν πάρτι. Τον ήξερα από πριν, αλλά επειδή δεν ήταν του γούστου μου, δεν του είχα δώσει ευκαιρία νωρίτερα. Με τον συγκεκριμένο αρχίσαμε να μιλάμε και να νιώθω άνετα κι ότι μπορώ να του πω τα πάντα. Κάλυπτε τα κενά που είχαν αφήσει οι προηγούμενες φιλικές απώλειες κι εξαφανίσεις (βέβαια αν δε συνέβαινε αυτό, δε θα του έδινα χώρο κι ευκαιρία).

Άνδρας και γυναίκα σε σχέση κοιτάζονται και χαμογελούν

Στη συνέχεια, η φάση πήγε προς το ερωτικό από πλευράς του και εγώ ενέδωσα, όχι εξ αρχής, όχι με ευκολία. Είχα αντιστάσεις. Δεν ήθελα σχέση μαζί του καθώς δεν ήταν του γούστου μου αλλά μου κάλυπτε όλα τα κενά, ήταν φίλος και γκόμενος… Καθώς περνούσε ο καιρός σταδιακά άρχισα να νιώθω ότι δε μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του όπως στην αρχή, ότι δεν γινόταν να μοιραστώ μαζί του όλα όσα ήθελα. Δεν ένιωθα τόσο άνετα…

Μετά από ένα τρίμηνο σε έναν τσακωμό μας μου είπε ότι δε θέλει να συνεχίσουμε άλλο. Εγώ του είπα “θέλω να είμαστε μαζί” και σε αυτό το σημείο ένιωσα ότι ο εαυτός μου με εγκατέλειψε τελείως. Δεν μπορούσα να σκεφτώ, δε μπορούσα να μιλήσω και να πω όσα ήθελα άνετα. Η φάση άλλαξε. Εγώ άλλαξα. Υπήρχα άλλα ήταν σαν να μην είναι παρόν η προσωπικότητά μου. Μετά χωρίσαμε. Δεν είχε μείνει και κάτι από εμένα άλλωστε για να υπάρχει ενδιαφέρον…

Και αναρωτιέμαι, γιατί συνέβη αυτό από τη δική μου πλευρά; Τι ειναι αυτό που με ωθεί όταν βρίσκομαι σε σχέση να μην υπάρχω σαν προσωπικότητα; Μήπως φταίει το πρότυπο “υποτακτικής γυναίκας” από τη μητέρα μου που ποτέ δεν εξέφραζε στον πατέρα μου ό,τι την ενοχλούσε και πάντα ήταν σιωπηλή για να μη θυμώσει εκείνος; Ποιος ξέρει κι έχει απάντηση;

Μετά από τον οριστικό χωρισμό μας που ήρθε μήνες μετά, μου πήρε περίπου ένα χρόνο να με επαναφέρω. Να βρω τον εαυτό μου, αυτόν που έχει χιούμορ, αυτοσαρκάζεται, νιώθει χαρά, επικοινωνεί, κουβεντιάζει για διάφορα θέματα…”

Νομίζω πως η ιστορία σου έχει τρία πολύ βασικά σημεία στα οποία κρύβονται και όλες οι απαντήσεις που ψάχνεις και είναι τα εξής:

1. Προσπάθησες να καλύψεις το κενό των φίλων με μια ερωτική σχέση

Όπως μπορείς να διαβάσεις και σε σχετική έρευνα, είναι πολλοί οι ενήλικοι άνθρωποι που δυσκολεύονται να βρουν φίλους, ακόμη κι αν στο σχολείο ήταν οι πιο κουλ και δημοφιλείς. Οι πιθανοί λόγοι είναι πολλοί, αλλά δεν είναι της παρούσης να τους αναλύσουμε. Πάντως είναι σίγουρα ένα φαινόμενο της εποχής μας και δε χρειάζεται να ντρεπόμαστε για’ αυτό, αν συμβαίνει και σε εμάς.

Γυναίκα σε καφετέρια μόνη της πίνει καφέ και κοιτάζει από το παράθυρο

Υπάρχουν, άλλωστε και πολλοί άνθρωποι που είναι καλά χωρίς φιλίες, όπως εξηγούν οι ειδικοί. Ωστόσο, από τη δική σου ιστορία καταλαβαίνω πως η φιλική σχέση είναι κάτι που σου λείπει και σε στεναχωρεί. Είσαι σίγουρη, όμως, πως ο καλύτερος τρόπος να λύσεις αυτό το πρόβλημα είναι βρίσκοντας έναν άνθρωπο που θα είναι 2 σε 1 στη ζωή σου;

Εννοείται ότι μπορούμε να είμαστε και φίλοι με το αγόρι μας και μια τέτοια σχέση είναι ιδανική, αρκεί να τηρούνται οι ισορροπίες. Τι εννοώ; Ότι από τη στιγμή που εσύ έχεις περισσότερο ανάγκη αυτή τη στιγμή τη φιλική σχέση, ίσως υποσυνείδητα επένδυσες περισσότερο σε αυτήν, σαμποτάροντας το ερωτικό κομμάτι της σχέσης σου. Μήπως κάπου εκεί χάθηκε η χημεία σας και φτάσατε στο χωρισμό; Τροφή για σκέψη…

2. Ενώ δεν ένιωθες ιδιαίτερη έλξη, προχώρησες σε σχέση, γιατί είχες ανάγκη από συντροφικότητα

Πολλές φορές τυχαίνει να γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και να είμαστε σε φάση “εγώ με αυτόν; Ποτέ!” και τελικά αυτό το “ποτέ” καταλήγει να είναι ο έρωτας της ζωής μας ή εν πάση περιπτώσει μια πολύ όμορφη ρομαντική ιστορία.

Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό να δίνουμε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες σε ένα άτομο που δε μας έκανε κλικ από την αρχή. Τελικά, όμως, φίλη, αυτό το κλικ στη δική σου περίπτωση έγινε ποτέ; Ερωτεύτηκες; Τον ήθελες πραγματικά; Ή τον αγάπησες και δέθηκες μαζί του επειδή σου προσέφερε τη συντροφικότητα και τη “φιλία” που τόσο σου είχε λείψει;

3. Έχασες εντελώς τον εαυτό σου μέσα σε αυτή τη σχέση

Είναι πολύ πιθανό αυτό που λες, ότι δηλαδή έχεις επηρεαστεί από τη σχέση των γονιών σου, στην οποία η μητέρα σου ήταν συνήθως αυτή που έκανε ένα βήμα πίσω, ώστε να καλυφθούν τα “θέλω” του πατέρα σου και κάπου εκεί ίσως κι αυτή να έχανε τον εαυτό της. Άλλωστε, και οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι όντως επηρεαζόμαστε από τη σχέση κοντινών μας ζευγαριών, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που αγαπάμε και θαυμάζουμε.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει κι εμείς να πέσουμε στην ίδια παγίδα. Όπως συζητήσαμε και στον τελευταίο μας άρθρο, για να πετύχει οποιαδήποτε ρομαντική σχέση, πρέπει να υπάρχει αυτονομία και από τις δύο πλευρές. Να απολαμβάνετε το χρόνο σας μαζί, αλλά να μην ξεχνάτε να κρατάτε και χώρο και χρόνο μόνο για τον εαυτό του ο καθένας.

Ζευγάρι αγκαλιά χαμογελάει

Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει να καταφέρεις να διατηρείς τη δική σου ζωή έξω από αυτή τη σχέση: τη δουλειά σου, τα ενδιαφέροντά σου, τους φίλους σου. Αν αυτό δε συνέβαινε όσο ήσουν μαζί του, είναι λογικό να αισθάνθηκες ότι κάπου “χάθηκες” και φυσικά μετά το χωρισμό το κενό αυτό μεγάλωσε.

Όλοι νιώθουμε κάπως έτσι, έπειτα από ένα χωρισμό πάντως. Είναι μια μεταβατική περίοδος, που -κακά τα ψέματα- συνήθως δεν ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε. Το σημαντικό είναι να μας αφήσουμε χώρο για να “πενθήσουμε” και αφού αισθανθούμε καλύτερα, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να υποδεχθούμε τη νέα πραγματικότητα. Αν θέλεις να μάθεις, σου αφήνω εδώ ένα παλιότερό μας άρθρο που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ.

Αυτή ήταν η πρώτη μας ιστορία, λοιπόν κι ελπίζουμε να σου άρεσε και να σε ενέπνευσε. Αν ναι, θα χαρούμε πολύ να τη μοιραστείς με μια φίλη σου και να μας πείτε τη γνώμη σας στα social media του LadiesOnly! Και φυσικά, περιμένουμε να διαβάσαουμε και τη δική σου ιστορία στα dm μας.

Τέλος, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον έρωτα και τις σχέσεις, τότε πρέπει να διαβάσεις το νέο μας E-Book “ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΘΕΛΕΙΟ ΔΥΟ”!

Scroll to Top